Κορωνοϊός Aστυνομία: Η ΝΔ άφησε απροστάτευτους τους αστυνομικούς – Θετικοί 1 στους 5 στην Αιτωλοακαρνανία

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν τα δεκάδες νέα κρούσματα κορονοϊού στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας που εδρεύει στο Αγρίνιο. Γίνεται λόγος για 33 νέα θετικά με βάση τα αποτελέσματα του προληπτικού ελέγχου για τον covid19 που διενεργήθηκε στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020.

Τα τεστ σε 154 άτομα του προσωπικού έγιναν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου και τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά τις απογευματινές ώρες της Τρίτης, 24 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα άτομα που φέρονται να νοσούν είναι ασυμπτωματικά.

Η σοβαρή αυτή εξέλιξη προκαλεί εύλογη αναστάτωση στις αστυνομικές αρχές της πόλης που είναι σε επαφές με τη Διεύθυνση στην Πάτρα για τη διαχείριση της κρίσιμης κατάστασης. Συνεχείς είναι οι συσκέψεις εξάλλου στο αστυνομικό μέγαρο καθώς αφενός πρέπει να ενεργοποιηθούν εκ νέου τα υγειονομικά πρωτόκολλα αφετέρου να γίνει διαχείριση του έμψυχου δυναμικού ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα οι υπηρεσίες.

Πρόκειται για ένστολους μάχιμων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλοακαρνανίας. Ενδεικτικό της έξαρσης του ιού στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. ήταν ότι στο συγκεκριμένο νομό όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν διαγνωστεί θετικοί στον ιό μόλις 11 αστυνομικοί.

«Εκτιμώ ότι η έξαρση αποδίδεται στα μέτρα που ελήφθησαν για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Και στο νομό μας οι αστυνομικοί κλήθηκαν να είναι σε επιφυλακή στις υπηρεσίες τους. Συγχρωτίστηκαν για πολλές ώρες και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε τώρα. Πρέπει να τονιστεί ότι οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν ελάττωσαν την εργασία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά την αύξησαν, με συνεχείς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων. Εμείς ζητάμε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τοποθέτηση ειδικών διαχωριστικών στα οχήματα για να μην έρχονται οι αστυνομικοί σε επαφή με τα άτομα που μεταφέρουν, όπως και περισσότερα τεστ. Πρέπει η πολιτική ηγεσία να καταλάβει ότι ο αστυνομικός δεν είναι επαίτης επιδομάτων. Μόνη της η κυβέρνηση θα έπρεπε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους ένστολους, με στόχο την ηθική ανύψωση του προσωπικού», δηλώνει στο ΕΘΝΟΣ ο Δημήτρης Ραυτογιάννης από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλοακαρνανίας.