Κουκάκι: Δείτε βίντεο – ντοκουμέντο από την επιχείρηση της αστυνομίας!

Καταλήψεις Ματρώζου και Παναιτωλίου: Οι κουκουλοφόροι πέταγαν ό,τι έβρισκαν στους αστυνομικούς – Οι δυνάμεις της αστυνομίας κατάφεραν να εισέλθουν στο κτήριο και να εκκενώσουν τις καταλήψεις

Την ανακατάληψη δύο κτηρίων, ενός στην οδό Ματρόζου και ενός στην οδό Παναιτωλίου στο Κουκάκι επιχείρησαν το βράδυ του Σαββάτου αντιεξουσιαστές, με την επέμβαση των αστυνομικών να είναι άμεση.

Το Κουκάκι μετατράπηκε σε «εμπόλεμη ζώνη» με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να εισέλθουν στο κτήριο της οδού Ματρόζου και τους αντιεξουασιαστές που βρίσκονταν μέσα να τους πετάνε μπογιές και αντικείμενα από το μπαλκόνι και τα παράθυρα.

Σε βίντεο που δημοσίευσε η αστυνομία φαίνεται ολόκληρη η αστυνομική επέμβαση στην οδό Ματρόζου, αλλά και οι επιθέσεις που εξαπέλυσαν εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ οι αντιεξουσιαστές.

 Τι έγινε χθες 

Λίγο πριν τις επτά το απόγευμα, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν την προσπάθεια εισβολής στο κτίριο της οδού Ματρόζου. Περίπου μια ώρα μετά, απομάκρυναν τα άτομα που είχαν μπει στο κτίριο. Οι αστυνομικοί άνοιξαν με τροχό την πόρτα του οικήματος στο οποίο είχε γίνει ανακατάληψη και εισέβαλαν στο εσωτερικό του, όπου συνέλαβαν πέντε άτομα, (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, ανάμεσά τους και ένας ανήλικος). Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια.

Ανάλογη επιχείρηση έγινε και στο κτήριο της οδού Παναιτωλίου, όπου η εκκένωση από την Αστυνομία ολοκληρώθηκε στις 21.30 το βράδυ, ενώ συνελλήφθησαν οκτώ άτομα (5 γυναίκες και 3 άνδρες).

Οι καταληψίες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πετούσαν τσιμεντόλιθους, ξύλα και μπογιές εναντίον των αστυνομικών που προστατεύονταν με τις ασπίδες, ενώ χρησιμοποιούσαν και ειδικά λέιζερ για να τυφλώνουν τους νεαρούς προκειμένου να μην μπορούν να πετούν αντικείμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την επιχείρηση τραυματίστηκαν ελαφρά έξι αστυνομικοί.

Νωρίτερα σε εννέα προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο Κουκάκι, κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε μετά την ανακατάληψη των κτιρίων στην οδό Ματρόζου 45 και στην οδό Παναιτωλίου 21, από ομάδες αντιεξουσιαστών.