Κράτος-«λάφυρο» για τον ΣΥΡΙΖΑ! Από την τσέπη μας πληρώνουμε και τον προσωπικό φωτογράφο του θαλαμηγάτου! (έγγραφα)

Κράτος-«λάφυρο» για τον ΣΥΡΙΖΑ, τους επιτελείς του Μαξίμου, τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του εν όψει της 7ης Ιουλίου.

Οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν τις μετακινήσεις του κυρίου Τσίπρα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, όχι για την άσκηση των καθηκόντων του, αλλά για να μιλήσει σε κομματική εκδήλωση στο Ηράκλειο.

Τώρα, πληρώνουν και τον φωτογράφο που ακολουθεί τον πρωθυπουργό, όπως αποκαλύπτεται σε έγγραφο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγους μήνες, ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι δεν χρησιμοποιεί συχνά το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Διαβεβαίωνε πολίτες που τον είχαν δει σε εμπορική πτήση από Αθήνα προς Ιωάννινα:

«Δεν συνηθίζω να παίρνω το κυβερνητικό αεροσκάφος για εσωτερικές πτήσεις. Κυρίως το χρησιμοποιώ σε συναντήσεις με αρχηγούς κρατών για λόγους πρεστίζ της χώρας. Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται τόσα έξοδα για ένα ταξίδι».

Στο Βελβεντό Κοζάνης πάντως πήγε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος (στις 16 Απριλίου). Προφανώς για λόγους… πρεστίζ.

Αλλά και οι υπουργοί του, όπως αποκάλυψαν τα Παραπολιτικά, χρησιμοποιούν τα κτίρια των υπουργείων ως προσωπικά εκλογικά κέντρα για τα σποτάκια τους.

Ο φωτογράφος κύριος Bonetti

Ο προσωπικός φωτογράφος του πρωθυπουργού δεν πληρώνεται από την Κουμουνδούρου (τον ΣΥΡΙΖΑ), αλλά από τον κρατικό κορβανά -τον Έλληνα φορολογούμενο- για να γυρίζει τη χώρα και να φωτογραφίζει τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αποκαλύπτεται από το έγγραφο, ο φωτογράφος-ιδιώτης Andrea Bonnetti, μετακινήθηκε για να καλύψει τις ομιλίες Τσίπρα σε Καβάλα, Τρίπολη, Καλαμάτα και Βόλο με έξοδα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο Έλληνας φορολογούμενος πλήρωσε για τη μετακίνηση του κ. Bonetti το ποσό των 205 ευρώ, καθώς -όπως αναφέρεται στο έγγραφο που φέρει την υπογραφή του υπουργού Λ.Κρέτσου- «κρίνεται απαραίτητη η μετακίνησή του».