Κρανίδι: Αρνητικά τα δείγματα που έχουν ελεγχθεί έως τώρα

Περίπου τα μισά από τα 177 δείγματα που ελήφθησαν χθες το βράδυ από πολίτες του Κρανιδίου έχουν ήδη ελεγχθεί – Αύριο τα αποτελέσματα για το σύνολο των δειγμάτων

Παράθυρο αισιοδοξίας τόσο για τους κατοίκους της περιοχής, όσο και για τον ΕΟΔΥ ανοίγουν τα αποτελέσματα από την εξέταση της πρώτης παρτίδας των δειγμάτων που ελήφθησαν χθες το βράδυ στην περιοχή από πολίτες που είχαν έρθει σε επικοινωνία με πρόσφυγες από τη δομή φιλοξενίας. Έως αργά το απόγευμα σήμερα είχαν βγει τα αποτελέσματα περίπου για τα μισά από τα 177 δείγματα που ελήφθησαν χθες και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr όλα είναι αρνητικά.

Τα αποτελέσματα για το σύνολο των δειγμάτων αναμένεται να είναι διαθέσιμα αύριο, ωστόσο αποτελούν ασφαλή ένδειξη ότι η διασπορά στην κοινότητα του δήμου Ερμιονίδος δεν είναι μεγάλη.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την επιβεβαίωση συνολικά 150 κρουσμάτων κορωνοϊού στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, σήμανε συναγερμός  στις υγειονομικές και τις τοπικές αρχές. Επί τόπου στο Κρανίδι μετέβη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ εγκαταστάθηκε στην περιοχή, ενώ τέθηκαν σε ισχύ έκτακτα μέτρα καραντίνας που θα εκπνεύσουν σε 13 ημέρες. Το αν θα ενισχυθούν περαιτέρω, ωστόσο, θα κριθεί από το αποτέλεσμα του συνόλου των δειγμάτων που ελήφθησαν χθες, κατά την επίμονη και σχολαστική ιχνηλάτηση των επαφών των φιλοξενουμένων στη δομή.

Ομως, στο νοσοκομείο Παίδων μεταφέρονται  δύο βρέφη από τη δομή μεταναστών στο Κρανίδι. Η μεταφορά τους γίνεται για προληπτικούς λόγους, έχουν διαγνωσθεί με κορωνοϊό, αλλά η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά σε νοσοκομείο της Αθήνας γίνεται έπειτα από αίτημα του πατέρα τους, που ζήτησε μεγαλύτερη ασφάλεια για τα παιδιά μέσω της νοσηλείας τους στο νοσοκομείο Παίδων.