Κρούσματα κορωνοϊού: Πληροφορίες για 15 νέους ασθενείς

Για τα 15 νέα κρούσματα του κορωνοϊού αναμένονται ανακοινώσεις σε λίγη ώρα – Πληροφορίες ότι ανάμεσά τους βρίσκεται μια γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη και μια αεροσυνοδός

Σε 15 ανέρχονται κατά πληροφορίες τα νέα κρούσματα κορωνοϊού καθώς αναμένονται οι ανακοινώσεις του εκπροσώπου του υπ. Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρη Τσιόδρα.

Κατά πληροφορίες του protothema.gr, το ένα από τα νέα κρούσματα είναι μια γυναίκα 32 ετών στη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία. Το ιδιαίτερο στοιχείο σε αυτή την περίπτωση είναι πως η συγκεκριμένη γυναίκα δεν σχετίζεται με τα προηγούμενα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στην ίδια πόλη.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες στα κρούσματα υπάρχει αεροσυνοδός που φέρεται να συνόδευε την πτήση επιστροφης από Τελ Αβίβ προς Αθήνα στην οποία επέβαιναν οι 53 επιβάτες που είχαν πάει σε θρησκευτική εκδρομή στο όρος Σινά. Όταν έγινε γνωστό ότι ένας από τους επιβαίνοντες, συγκεκριμένα ο 66χρόνος, διαγνώστηκε με κορωνοϊό, κατόπιν οδηγίας του ΕΟΔΥ όλο το πλήρωμα της συγκεκριμένης πτήσης τέθηκε σε καραντίνα ενώ υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις. Ένα εκ των μελών του πληρώματος, μια 32χρονη αεροσυνοδός, διαπιστώθηκε ότι είναι θετική.

Νέες αλλαγές στο νοσοκομείο του Ρίου

Όσον αφορά το νοσοκομείο του Ρίου στο οποίο νοσηλεύτηκε ο 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός από την Αμαλιάδα πριν να διαγνωστεί με κορωνοϊό έχει ληφθεί κατά πληροφορίες απόφαση να σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία από τη Δευτέρα αλλά και να ανασταλούν τα απογευματινά ιατρεία

Παράλληλα στο ίδιο νοσοκομείο εκδίδουν διοικητικες πράξεις μετακίνησης προσωπικού από κέντρα υγείας και πολυϊατρεία.