Κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα – Άφαντη η δημοτική αστυνομία! (ΦΩΤΟ)

Κυκλοφοριακό χάος έχει δημιουργήσει στους δρόμους της Αθήνας ο συνδυασμός της κακοκαιρίας με τις αυξημένες μετακινήσεις των οδηγών λόγω της διευρυμένης λειτουργίας των καταστημάτων στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου.
Παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστό και αναμενόμενο ότι θα δημιουργηθούν σήμερα αυτές οι συνθήκες, η δημοτική αστυνομία της Αθήνας ήταν παντελώς απούσα, με αποτέλεσμα λόγω και της συμπεριφοράς ορισμένων οδηγών, να δημιουργηθεί το απόλυτο χάος.

Στο κέντρο της Αθήνας, σε πολλά σημεία δημιουργείται το αδιαχώρητο από το πρωί, κατάσταση που επιβαρύνεται και από το γεγονός ότι πολλοί ασυνείδητοι οδηγοί δεν διστάζουν όχι μόνο να παρκάρουν σε σημεία που απαγορεύεται, αλλά και να διπλοπαρκάρουν σε διπλή σειρά, εμποδίζοντας τη ροή της κυκλοφορίας χωρίς να υπάρχει η παραμικρή παρέμβαση της δημοτικής αστυνομίας.
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το protothema.gr ασυνείδητοι οδηγοί παρκάρουν αδιακρίτως σε διπλοσειρά, σε γωνίες, ανάποδα σε μονόδρομους, εμποδίζοντας τις διαβάσεις των πεζών, ακόμα και των αναπήρων.

Μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται και σε βασικούς οδικούς άξονες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κάθοδο της Λεωφόρου Κηφισίας, όπου τα διπλοπαρκαρίσματα και οι προσωρινές στάσεις των οδηγών μπροστά από τα εμπορικά κέντρα στο ύψος του Παραδείσου Αμαρουσίου, δημιουργούν μποτιλιάρισμα τριών χιλιομέτρα, μέχρι το Μαρούσι.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας.

rain9
rain8
PHOTO-2019-12-14-15-10-36
rain7
rain4
rain6
rain5
rain3
rain2
rain1