Κυριάκος: Τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια!

Οι πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, είπε σε συνεργάτες του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης –  Τη βούληση της ΝΔ για Προανακριτική για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο θα ανακοινώσει αύριο επίσημα ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σταύρος Καλαφάτης

Ειλημμένη είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες , η απόφαση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να προτείνει τη σύσταση από τη Βουλή Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για όσα φέρεται να του καταμαρτυρούνται στην ενορχήστρωση της σκευωρίας κατά δέκα πολιτικών αντιπάλων της προηγούμενης κυβέρνησης με πρόσχημα τη σκάνδαλο Novartis.

Αντιθέτως στην κυβερνητική παράταξη κατέληξαν στην απόφαση να μη στραφούν κατά του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Όπως πληροφορείται το «Θέμα», σε σχετικές συζητήσεις που είχε τις προηγούμενες ημέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε συνεργάτες του, είπε: «Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι Πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας» ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με συνεργάτες του.

«Η στάση μας στο θέμα είναι θεσμική, δημοκρατική και υπεύθυνη» αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας. «Ο κ.Τσίπρας έχει αναμφισβήτητα πολιτικές ευθύνες αλλά οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται στις εκλογές» τονίζουν οι ίδιες πηγές.