Κωδικός «αφύπνιση» από την κυβέρνηση για την χαλάρωση των πολιτών – Τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση από την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες και λαμβάνονται μέτρα προκειμένου να αποτραπεί η χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τους πολίτες  – Τηλεδιάσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα.

Νέα αξιολόγηση των δεδομένων κρουσμάτων κορωνοϊού αναμένεται να γίνει το πρωί της Δευτέρας κατά την τηλεδιάσκεψη που θα έχουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

«Δεν μπορεί να υπάρχει κανενός είδους εφησυχασμός» έλεγαν κυβερνητικές πηγές.

Στόχος της κυβέρνησης, μετά την έξαρση των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες είναι να αφυπνιστεί η κοινή γνώμη στην ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα προστασίας και να αποφεύγονται οι συνωστισμοί, οι οποίοι θεωρούνται ο βασικός παράγοντας εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Για το λόγο αυτό θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση τόσο στην ενημέρωση της κοινής γνώμης, αλλά και στους ελέγχους και την επιβολή κυρώσεων, προκειμένου να αποτραπεί η χαλάρωση των πολιτών.

Ταυτόχρονα, τα δεδομένα της πορείας του κορωνοϊού θα αξιολογούνται συνεχώς ώστε να λαμβάνονται αναλόγως και αποφάσεις για τη λήψη μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο, Δευτέρα στις 9:30 το πρωί θα γίνει η τηλεδιάσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αξιολόγηση της κατάστασης της επιδημίας στη χώρα.

Η τηλεδιάσκεψη αυτή θα γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή, για όλο τον Αύγουστο, κατά πληροφορίες.