«Κόκκινος συναγερμός» στην ΕΛ.ΑΣ – Η αποφυλάκιση αναρχικών με «ένοπλη δυναμική» δημιουργεί φόβους για «εκρηκτική κατάσταση»

«Κόκκινος συναγερμός» στην ΕΛ.ΑΣαντιεξουσιαστικού χώρου είναι σε αδράνεια, ενώ υπάρχει συρρίκνωση των ένοπλων οργανώσεων με 3-4 επιθέσεις, πλέον, ετησίως.

Όμως γνωρίζουν ότι ίσως ακολουθήσει μια «θερμή» περίοδος με κινητοποιήσεις αναρχικών, με καταδρομικές επιθέσεις κυρίως εναντίον αστυνομικών, ίσως και με «στόχευση» δικαστικών.

Όπως σημειώνει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο in.gr, «oι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζουν το ενδιαφέρον τους αφενός στα τωρινά κείμενα αναρχικών, αλλά και σε ό,τι είχε συμβεί το 2009, μετά την τότε προσπάθεια του υπουργείου Δημόσιας Τάξης – πάλι προϊστάμενος ήταν ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης – να υπάρξει επέμβαση της Αστυνομίας στον χώρο των Εξαρχείων».

«Θα ζητήσουμε λογαριασμό από τους βασανιστές της αστικής εξουσίας»
Σε πρόσφατο κείμενο ομάδας αναρχικών σημειώνεται:

«Οι αποφάσεις αυτές δεν μας κάνουν να πέφτουμε από τα σύννεφα, αντίθετα μας προετοιμάζουν για την επικείμενη όξυνση της καταστολής, αφού είναι προφανές ότι μετά και από αυτή την απόφαση η αστική «δικαιοσύνη» για ακόμα μία φορά κλείνει το μάτι στην καταστολή, επιχειρώντας να εμπεδωθεί η ατιμωρησία των κατασταλτικών δυνάμεων και το δόγμα Νόμος και Τάξη. Θα ζητήσουμε λογαριασμό από όλους αυτούς τους βασανιστές και στυγνούς δολοφόνους της αστικής εξουσίας».
Σε κείμενο άλλου αποφυλακισθέντος αντιεξουσιαστή αναφέρεται:

«Η απόφαση του εφετείου για τον Κορκονέα και τον Σαραλιώτη, με όλες τις σημειολογίες που αυτή κουβαλάει και τα μηνύματα που εκπέμπει, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα στιγμιότυπο του κοινωνικού πολέμου της εποχής μας. Μια στιγμή νόμιμης αποκατάστασης της κρατικής βίας και αυθαιρεσίας, μια στιγμή επαναδιατύπωσης των κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών, μια στιγμή επαναφοράς της συλλογικής ιστορικής μνήμης για το ανατρεπτικό κίνημα».
Όμως οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επανεξετάζουν τι είχε συμβεί το φθινόπωρο του 2009, όταν είχε επιχειρηθεί η παρουσία αστυνομικών στα Εξάρχεια, και άλλες παρεμβάσεις του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Η συνέχεια στο notianea.gr