Λάδι Ιεράπετρας από… χρυσό! Πουλήθηκε 1.020 ευρώ το λίτρο, στην Ολλανδία [εικόνες] Πηγή: Λάδι Ιεράπετρας από… χρυσό! Πουλήθηκε 1.020 ευρώ το λίτρο, στην Ολλανδία [εικόνες]

«Χρυσό» αποδεικνύεται το ελαιόλαδο που παράγεται από υπεραιωνόβιες ελιές της Ιεράπετρας, καθώς σε δημοπρασία που έγινε προ ημερών στην Ολλανδία, πωλήθηκε με την τιμή των 1.020 ευρώ ανά λίτρο!

Το λάδι που «ταξίδεψε» στην Ολλανδία, και παρουσιάστηκε στην ετήσια ημέρα γιορτής για το Αγροτικό Μουσείο του Ααλσμίρ, προήλθε από τις ελιές της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚοιΝΣΕΠ) «Επτάστικτος» στην Ιεράπετρα.

Η συγκεκριμένη συσκευασία έφερε τον σειριακό αριθμό «2018 148/350», ήταν μισού λίτρου και τελικά δημοπρατήθηκε έναντι 510 ευρώ!

Η συλλεκτική συσκευασία του... «χρυσού ελαιολάδου» / Φωτογραφία: Facebook/Eptastiktos

Η συλλεκτική συσκευασία του… «χρυσού ελαιολάδου» / Φωτογραφία: Facebook/Eptastiktos

 

 

 

 

Η «Επτάστικτος» ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να συμμετέχει στη συγκεκριμένη εκδήλωση « σαν ελάχιστο φόρο τιμής προς τον αείμνηστο Ολλανδό Παύλο Κούπερ που έφερε την άνθηση της θερμοκηπιακής αγροτικής παραγωγής στον τόπο μας».

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα ελαιοσυλλογής πραγματοποιήθηκε φέτος για τρίτη χρονιά από την «Επτάστικτο». Το 2016 είχαν εξαχθεί 55 λίτρα ελαιολάδου, το 2017 είχαν εξαχθεί 350 λίτρα και φέτος -λόγω ευρύτερης μειωμένης παραγωγής- εξήχθησαν 108 λίτρα.

Πηγή πληροφορίας iefimerida.gr