Μήνυση για βιασμό σε διαμέρισμα στο Μεταξουργείο – Ηθοποιός ο δράστης

Οι καταγγελίες παίρνουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης – Ο βιασμός τελέστηκε το 2006 και άρα δεν έχει παραγραφεί

Μια ακόμη μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση κατατέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Η μήνυση κατατέθηκε σε βάρος ηθοποιού και αφορά στο αδίκημα του βιασμού, το οποίο τελέστηκε το 2006 και ως εκ τούτου, όπως αναφέρει η πλευρά του μηνυτή δεν έχει παραγραφεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηνυτής περιγράφει στο κείμενο της μήνυσής του ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον ηθοποιό, ο οποίος τότε ήταν σπουδαστής της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Και οι δύο τότε ήταν 22 ετών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο μηνυτής δεν έχει σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο και περιγράφει ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον ηθοποιό σε διαμέρισμα στην ευρύτερη περιοχή του Μεταξουργείου.

Εχουν προηγηθεί άλλες δυο καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση. Η πρώτη κατατέθηκε στην στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με τη μορφή μήνυσης. Η μήνυση κατατέθηκε από άνδρα και στρέφεται κατά σκηνοθέτη του θεάτρου. Ο μηνυτής υποστηρίζει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον σκηνοθέτη όταν ήταν 15 ετών. Τα αδικήματα τα οποία περιγράφονται στην μήνυση είναι τουλάχιστον τρία, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες: Βιασμός, αποπλάνηση, κατάχρηση σε ασέλγεια. Τα καταγγελλόμενα εγκλήματα έλαβαν χώρα πριν από 15 έτη και εφόσον ο εισαγγελέας διαπιστώσει ότι πράγματι τελέστηκαν επισύρουν πολυετείς καθείρξεις. Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές εξετάζουν εξονυχιστικά την μήνυση προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ζητήματα παραγραφής των αδικημάτων που καταγγέλλονται ή κάποια από αυτά είναι ακόμη «ζωντανά».

Η δεύτερη περίπτωση αφορά στις σοβαρότατες καταγγελίες στις οποίες προέβη με συνέντευξή του σε ιστοσελίδα, πρώην ηθοποιός ο οποίος ανέφερε ότι όταν ήταν 19 ετών κακοποιήθηκε βάναυσα από γνωστό σκηνοθέτη του θεάτρου.Πρόκειται δηλαδή για καταγγελία όπου το θύμα ήταν κατά το χρόνο τέλεσης του αδικήματος ενήλικος.

Τα όσα καταγγέλλονται με την συγκεκριμένη συνέντευξη, η οποία δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα «2020mag», σοκάρουν. Ο καταγγέλλων αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο σκηνοθέτης τον κακοποίησε σεξουαλικά με μεταλλική ράβδο και τον ανάγκασε να κάνει στον ίδιο και σε ένα συνομήλικο του στοματικό έρωτα. Ο δικηγόρος του άνδρα αυτού, Γ. Βλάχος, δήλωσε ότι ο εντολέας του αναμένεται πλέον την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελίας. Αν, όμως, η Δικαιοσύνη δεν παρέμβει σύμφωνα με τον κ. Βλάχο, ο εντολέας του έχει επιφυλαχθεί να κινηθεί ο ίδιος νομικά σε βάρος του σκηνοθέτη και να τον κατονομάσει στις αρμόδιες αρχές. «Ο εντολέας μου έχει πλήρη συνείδηση της σοβαρότητας των καταγγελιών του. Από την άλλη επειδή είναι βαρύτατα εγκλήματα, που έχει υποστεί, αφορούν όμως την προσωπική του ζωή, επιθυμεί σε κάθε περίπτωση να διατηρήσει αυτή τη στιγμή το πρόσωπό του και το όνομά του έξω από τη δημοσιότητα» επισήμανε ο κ. Βλάχος και προσέθεσε: «Από την άλλη, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να επιδείξει τα αντανακλαστικά που προσφάτως έχει επιδείξει και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις και να κινηθεί αυτεπαγγέλτως, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία για να εκτιμήσει τί προκύπτει και για ποια εγκλήματα μπορεί να ασκηθούν διώξεις». Μάλιστα, όπως ανέφερε ο συνήγορος δεν πρόκειται περί ανώνυμης καταγγελίας, αλλά αποτελεί επιλογή του εντολέα του να μη δημοσιοποιηθεί το όνομά του λόγω της βαθιάς προσωπικής φύσης των εγκλημάτων που καταγγέλλει.