Μήπως νομίζει οτι είναι ΣΥΡΙΖΑ; Ο «ότι να ναι» κύριος Μπάμπης ψήφισε την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου

Με την Εκκλησία τα «βάζει» ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο οποίος παρέβη την κομματική γραμμή της ΝΔ στη συνταγματική αναθεώρηση, υπερψηφίζοντας την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του θρησκευτικού όρκου στην ορκωμοσία των βουλευτών και την θέσπιση υποχρεωτικού πολιτικού όρκου!

Αλγεινή εντύπωση μάλιστα προκάλεσε η ανακολουθία του βουλευτή, καθώς την ίδια ώρα καταψήφισε την πρόταση για πολιτικό όρκο κατά την ορκωμοσία του προέδρου της Δημοκρατίας…

Στα ενδιαφέροντα της ψηφοφορίας, ανήκει και η διαφοροποίηση της Νίνας Κασιμάτη σε μια σειρά από άρθρα-προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, δήλωσε «παρών» στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, αλλά και στα άρθρα για τον πολιτικό όρκο, πρόεδρο της Δημοκρατίας, εποικοδομητική δυσπιστία, αλλά και εγγύηση του αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης για όλους. Την ίδια ώρα, για μια ακόμη φορά έγινε λάθος στην καταμέτρηση των αποτελεσμάτων, και συγκεκριμένα αναφορικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την απαγόρευση διακρίσεων βάσει φύλου, και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Το αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα ήταν 120 «υπέρ», 170 «κατά» και 7 «παρών» 7. Ωστόσο όταν δημοσιοποιήθηκαν τα ψηφοδέλτια των βουλευτών, κατέστη σαφές ότι έγινε λάθος, καθώς σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25, δηλαδή και οι εννιά βουλευτές δήλωσαν «παρών». Επομένως, τα «παρών» δεν είναι 7, όπως ανακοινώθηκε, αλλά 9, και τα «όχι» δεν είναι 170, αλλά 168! Σημειωτέον, ότι υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 5 ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Κινήματος Αλλαγής και του ΚΚΕ, ενώ καταψήφισαν εκείνοι της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης.

newsbreak