Μαγνησία: Στο «κόκκινο» για τον κορωνοϊό από την Τρίτη

Τρεις οι ζώνες για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα μετά το lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Στη ζώνη αυξημένου κινδύνου – «κόκκινο» – θα μπει από το πρωί της Τρίτης και η Μαγνησία όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αποδίδοντας την απόφαση στην αυξημένη επιβάρυνση για τον κορωνοϊό που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες,.

«Οι περιπτώσεις της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, ακόμη και της Μαγνησίας, ας γίνουν παράδειγμα για όλους μας. Ιδίως για τις περιοχές που δεν είναι στο “κόκκινο”. Ας τηρούμε όλοι τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Προειδοποίησε, δε, «χτυπώντας άλλη μια φορά την καμπάνα του κινδύνου» ότι συμπεριφορές όπως αυτές που καταγράφηκαν στην Πάτρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα «είναι απαράδεκτες».

«Και μπορεί τέτοια μεμονωμένα περιστατικά από λίγους, να αναβαθμίσουν το επίπεδο κινδύνου, και συνεπώς και τα περιοριστικά μέτρα, σε βάρος των πολλών» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

 Με τις τελευταίες ανακοινώσεις για την επιβολή lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες η Ελλάδα χωρίζεται, πλέον, σε τρεις ζώνες:

– στη ζώνη επιτήρησης, στην οποία εντάσσονται όλοι οι νομοί που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο»,

– στη ζώνη αυξημένου κινδύνου, στην οποία εντάσσονται οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και το «πορτοκαλί», δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα και η Αττική, και

– στη ζώνη με τις περιοχές που είναι στο «γκρι», και από το πρωί της Τρίτης θα είναι οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών.