Μαζικές επιθέσεις κατά του δικτύου 5G στην Βρετανία – Παρανάλωμα του πυρός πάνω από 50 κεραίες!

Στη Βρετανία πολίτες τα έχουν βάλει  για τα καλά με τις κεραίες του δικτύου 5G. Ο φόβος της ακτινοβολίας δεν είναι βέβαια καινούριος όπως παλαιότερα είχαν διατυπωθεί φόβοι και για το Wi-Fi και για το Bluetooth.

Ο φόβος για το 5G ξεκίνησε όταν το γνωστό γαλλικό δίκτυο Les moutons enrages το συσχέτισε με την πανδημία του κορωνοϊού.

Έτσι κεραίες και υποσταθμοί στην Αγγλία έγιναν παρανάλωμα του πυρός! Ακόμα και επιθέσεις σε υπαλλήλους παρόχων έχουν σημειωθεί, είτε δουλεύουν στα δίκτυα 5G είτε όχι.

Το πρακτορείο ΑΡ σημείωνε στις 21 Απριλίου πως 50 φωτιές είχαν μπει σε υποσταθμούς και κεραίες στη Βρετανία, καταλήγοντας σε τρεις συλλήψεις. Το περιοδικό Wired ανέφερε πρόσφατα πως οι φωτιές έφτασαν τις 77, αναφέροντας και άλλες 180 πράξεις βανδαλισμού.

Η Openreach, η βρετανική εταιρία που φροντίζει τις υποδομές του ίντερνετ, ανέφερε 63 επιθέσεις κατά υπαλλήλων της στις τελευταίες 5 εβδομάδες.

«Έχουμε τα εφόδια να διαχειριζόμαστε δύσκολους πελάτες», είπε στέλεχος της εταιρίας στον «Guardian», «αλλά μετά τον κορωνοϊό, δεν έχουμε ζήσει ξανά τέτοια κακοποίηση. Οι συνάδελφοι πάνε για δουλειά και σκέφτονται τώρα ‘‘θα είναι άραγε μια ήσυχη μέρα στη δουλειά;’’».

Να σημειώσουμε ότι το δίκτυο 5G στην Βρετανία αναπτύσσεται από την κινεζική Huawei αν και πλέον και μετά την συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Βρετανία τον Φεβρουάριου, οι υψηλού κινδύνου επιχειρήσεις δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στον πυρήνα και στα ευαίσθητα βασικά μέρη του δικτύου 5G, ενώ παράλληλα το ανώτατο όριο συμμετοχής στα «μή ευαίσθητα σημεία» τοποθετείται στο 35% ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα προνομιακής και προτιμησιακής μεταχείρισης.

Η Huawei έχει την δυνατότητα να εγκαταστήσει και κεραίες μετάδοσης σήματος, όχι όμως κοντά σε κρίσιμης σημασίας υποδομές όπως στρατιωτικές βάσεις και πυρηνικά εργοστάσια.