«Μαμά σ’ αγαπώ, πεθαίνω»: Το μήνυμα που φέρεται να έστειλε 26χρονη Βιετναμέζα μέσα από το φορτηγό του θανάτου στο Εσσεξ!

Τους φόβους της ότι η κόρη τους βρίσκεται ανάμεσα στα 39 θύματα του φορτηγού του θανάτου στο Εσσεξ εξέφρασε μια οικογένεια από το Βιετνάμ.

Οπως μεταδίδει η Mirror, η Pham Thi Tra My έστειλε μηνύματα στη μητέρα της την 22η Οκτωβρίου, λέγοντας ότι ασφυκτιά μέσα στο φορτηγό που εντοπίστηκε με 39 πτώματα στο Εσσεξ. «Λυπάμαι μαμά, ο δρόμος μου για το εξωτερικό δεν πέτυχε», «Μαμά σ’ αγαπώ, και τον μπαμπά πολύ. Πεθαίνω επειδή δεν μπορώ να αναπνεύσω», έγραψε στα τελευταία της μηνύματα η 26χρονη.

Η οικογένεια απευθύνθηκε για βοήθεια σε ακτιβιστική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα τους. Η μητέρα της 26χρονης υποστηρίζει ότι η κόρη της ταξίδεψε στην Κίνα για να μπορέσει να φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, ελπίζοντας σε μια καλύτερη ζωή. Η οργάνωση Hoa Nghiem μέσω social media ανήρτησε φωτογραφία της νεαρής. Στην ανάρτηση σημειώνεται πως υπάρχουν ακόμα έξι άνθρωποι από το Βιετνάμ που μπορεί να βρίσκονταν μέσα στο φορτηγό στο Εσσεξ, για το οποίοι οι έρευνες στρέφονται σε εμπλοκή Κινέζων δουλεμπόρων.

Οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε δύο συλλήψεις, ενώ οι έρευνες για το φορτηγό στο Εσσεξ βρίσκονται σε εξέλιξη. Η αστυνομία συνέλαβε ένα ζευγάρι, την Τζοάνα Μάχερ και τον σύζυγό της, Τόμας. Στα χέρια των Αρχών εξακολουθεί να βρίσκεται ο 25χρονος Μο Ρόμπινσον, ο οδηγός του φορτηγού. Ο νεαρός βρίσκεται υπό κράτηση από την Τετάρτη, όταν και εντοπίστηκαν τα 39 πτώματα. Οι Αρχές αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα για το εάν θα απαγγελθούν κατηγορίες, αν θα αφεθεί ελεύθερος ή αν θα ζητηθεί να παραταθεί η κράτησή του.

Και άλλες εθνικότητες μέσα στο φορτηγό θανάτου στο Εσσεξ
Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι μέσα στο φορτηγό του Εσσεξ φέρεται να βρίσκονταν 39 άτομα κινεζικής καταγωγής, κάτι που φαίνεται να ανατρέπεται αν αποδειχθεί ότι στο κοντέινερ βρίσκονταν και άτομα από το Βιετνάμ. Η πληροφορία θορύβησε το Πεκίνο. Ο Κινέζος πρέσβης στη Βρετανία, Λιου Ξιαομίνγκ, έγραψε στο Τwitter: «Η κινεζική πρεσβεία απέστειλε στο Έσεξ μια ομάδα με επικεφαλής τον σύμβουλο επί των θεμάτων της πρεσβείας. Η ομάδα συναντήθηκε με την τοπική αστυνομία, η οποία είπε ότι επαληθεύεται η ταυτότητα των 39 νεκρών».

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών της Κίνας υπογράμμισε ότι η βρετανική αστυνομία ότι δεν έχει καταφέρει να επαληθεύσει την εθνικότητα των θυμάτων. «Ελπίζουμε ότι η βρετανική πλευρά θα μπορέσει το ταχύτερο δυνατό να επιβεβαιώσει και να επαληθεύσει τις ταυτότητες των θυμάτων, να εξακριβώσει τι συνέβη και να τιμωρήσει αυστηρά τους εγκληματίες που εμπλέκονται στην υπόθεση», ανέφερε μεταξύ άλλων. Νωρίτερα η κινεζική πρεσβεία στο Λονδίνο είχε ανακοινώσει ότι η βρετανική αστυνομία δεν έχει καταφέρει να επαληθεύσει ότι οι νεκροί είναι Κινέζοι.

Εσσεξ: Η νεκροψία θα δείξει τα αίτια θανάτου
Το βράδυ της Πέμπτης, 11 σοροί μεταφέρθηκαν σε νεκροτομείο, όπου ξεκίνησαν οι νεκροψίες προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου. Η διαδικασία, όπως τόνισε η αστυνομία, αναμένεται μακρά. Τα 39 θύματα που ήταν κρυμμένα στο ψυγείο του φορτηγού στο Εσσεξ, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, φέρονται να πέθαναν από το ψύχος. Η θερμοκρασία μέσα στο κοντέινερ μπορεί να είχε φτάσει μέχρι και τους -25 βαθμούς Κελσίου. Η Daily Mail, σε δημοσίευμά της, υποστηρίζει ότι τα θύματα όσο και να φώναζαν δεν θα μπορούσε να τα ακούσει κανείς.