Μεγάλη φωτιά στον Μαραθώνα κοντά σε κατοικημένη περιοχή – Πολλαπλασιάζονται οι δυνάμεις! (φωτο&βιντεο)

Ρεπορτάζ: Μπέττυ Γιάννα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επίγειες και από αέρος, οι οποίες ενισχύονται διαρκώς. Στο σημείο και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Νέα μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου. Η φωτιά μαίνεται σε δασική έκταση στον Μαραθώνα Αττικής.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, οι οποίες ενισχύονται διαρκώς με εναέρια και επίγεια μέσα, έχουν σπεύσει επί της οδού Σπηλαίου Πανός στον Μαραθώνα, όπου δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Στην περιοχή σπεύσει εκτάκτως και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την πυροσβεστική η φωτιά καίει κοντά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να απειλούνται σπίτια. Ωστόσο στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Στο σημείο βρίσκονται 146 πυροσβέστες με 47 οχήματα, καθώς και πεζοπόρα τμήματα.

Από αέρος, στην επιχείρηση πυρόσβεσης της μεγάλης φωτιάς συνδράμουν 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και εθελοντές, μετά και την έκκληση που είχε διατυπώσει η γγ Πολιτικής Προστασίας για να είναι σε ετοιμότητα οι πολίτες, ενώ η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην οδό Πλατεών στο ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος.