Μετά το «κλείδωμα» από τις 18:00 η κυβέρνηση εξετάζει και τον «κόφτη» στα SMS – Πώς θα παρεμβαίνει στα κινητά μας! (βιντεο)

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από το «όχι» που εισέπραξε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας στην πρόταση του να μπει «κόφτης» στα SMS.

Η κυβέρνηση παρά το «όχι» που εισέπραξε συνεχίζει να ψάχνει τρόπους για να παρεμβαίνει στα κινητά μας, βάζοντας «κόφτη» σε συγκεκριμένους κωδικούς μετακίνησης και συγκεκριμένα στους «2» και «6».

Σε αναφέρθηκε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη υποστηρίζοντας πως «δεδομένα αξιολογούνται. Αξιολογούνται από την κυβέρνηση, αξιολογούνται από τους ειδικούς» και κάθε «εβδομάδα πάμε βήμα-βήμα». Προσθέτοντας παράλληλα έναν αστερίσκο τονίζοντας ότι τα μέτρα, πέρα από την οποία σκοπιμότητα μπορεί να έχουν πρέπει να είναι και εφαρμόσιμα.

Νωρίτερα παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει και ο Α.Γεωργιάδης, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως το σενάριο του «κόφτη» στα SMS έχει πέσει στο τραπέζι, αλλά ο ίδιος το θεωρεί μη εφαρμόσιμο.

Γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί «κόφτης» στα SMS μετακίνησης

Μπορεί να ακούγονται έντονα τα σενάρια για «κόφτη» στα SMS μετακίνησης, ωστόσο, καθώς το θέμα είχε τεθεί και παλαιότερα, όταν προέκυψε το 2ωρο για τις ανάγκες του click in shop, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, είχε τονίσει πως είναι ανεφάρμοστο.

Χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης είχε δηλώσει «ότι κόφτης στα γραπτά μηνύματα δεν μπορεί να μπει, γιατί το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι ισοδύναμο του χαρτιού. Εκ των πραγμάτων ένα ποσοστό της περιφέρειας χρησιμοποιεί χαρτί, ενώ εξαρχής υπήρχαν συγκεκριμένες διατυπώσεις στις συμφωνίες που είχαμε με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για το πώς δουλεύει αυτό το σύστημα, συνεπώς κόφτης δεν θα μπει».