Με ληγμένα αλεξίσφαιρα στη «μάχη»! Αστυνομικοί ή δεν βγαίνουν στο δρόμο, ή αγοράζουν με δικά τους λεφτά την… προστασία τους!

Συγκλονίζει η κραυγή απόγνωσης των αστυνομικών της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι απευθύνουν έκκληση για την προμήθεια αλεξίσφαιρων γιλέκων, καθώς, όπως λένε, δεν μπορούν να βγουν με ασφάλεια στους δρόμους! Όπως υποστηρίζουν, ο εξοπλισμός ασφαλείας τους λήγει, κι αυτό έχει ως συνέπεια ολοένα περισσότεροι να μένουν μέσα στα γραφεία τους και να μην κάνουν περιπολίες.

«Λήγουν τα αλεξίσφαιρα το ένα μετά το άλλο. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη αντικατάστασης. Αν είχαμε κράτος αυτό θα είχε λυθεί άμεσα», ανέφερε με δηλώσεις του στο newsbreak.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης.

«Έχουν λήξει έως τώρα 10 με 15 αλεξίσφαιρα. Μέχρι τον Μάρτιο θα λήξουν σχεδόν όλα. Το ζήτημα είναι ότι έπρεπε να υπάρχουν ήδη αλεξίσφαιρα», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως ήδη τρέχει διαγωνισμός για περίπου 800 αλεξίσφαιρα αλλά πανελλαδικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπεύθυνος Επικοινωνίας Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και ΔΙΑΣ Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος έκανε λόγο για θέατρο του παραλόγου, υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν εδώ και δέκα χρόνια, που έχει χρόνο ζωής ένα αλεξίσφαιρο, να μην υπάρχει πρόβλεψη για αντικατάσταση».

Ο ίδιος εξήγησε ότι τη δεδομένη χρονική περίοδο υπηρετούν 390 άτομα στην ομάδα ΔΙΑΣ, η οποία έχει ενισχυθεί από τον αρμόδιο υπουργό, ωστόσο δεν διαθέτει καθόλου υλικά. «Τα αλεξίσφαιρα λήγουν και βγαίνουν λιγότεροι αστυνομικοί στους δρόμους» ανέφερε ο κ. Τριανταφυλλίδης, τονίζοντας πως «αυτή τη στιγμή έχουν λήξει δέκα αλεξίσφαιρα και στο πρώτο εξάμηνο του 2020 θα λήξουν τα 500 από τα 650 που υπάρχουν στη μονάδα. Εδώ και 10 χρόνια το υπουργείο έπρεπε να έχει κάνει μια δαπάνη για να αγοραστούν αλεξίσφαιρα» επεσήμανε.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν περιπτώσεις αστυνομικών που αναγκάστηκαν να αγοράσουν με δικά τους χρήματα αλεξίσφαιρα, όπως ένας ένστολος που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ και έδωσε από το πορτοφόλι του 600 ευρώ για να αγοράσει το γιλέκο που θα εγγυηθεί την ασφάλειά του.