Με στολίσκο αλιευτικών η Τουρκία «πολιορκεί» την Σαμοθράκη – Στα ανοιχτά του νησιού και σε παράταξη! (φωτό&βιντεο)

Τα τουρκικά αλιευτικά φαίνεται ότι λειτουργούν ως μακρύ χέρι του Ερντογάν. Έτσι σήμερα η Σαμοθράκη βρέθηκε να πολιορκείται από «τουρκικά αλιευτικά» με 40-50 σκάφη ωσάν σε παράταξη και σε αποστάσεις που φτάνουν τα μόλις 6ν.μ. από το νησί!

Ο κ.Θοδωρής Παρίσης περιέγραψε το μέγα θέμα της παράνομης αλιείας από πλευράς Τούρκων σε ύδατα ελληνικών συμφερόντων. Επισήμανε την επένδυση που έχει γίνει από την Τουρκία -προφανώς με κεντρικό κρατικό σχεδιασμό και βοήθεια- για την αγορά μεγάλων, σύγχρονων και ακριβών αλιευτικών σκαφών από τους Τούρκους ψαράδες.

Αυτόν τον υπερσύγχρονο στόλο αλιευτικών είχε επισκεφθεί ο ίδιος ο Ερντογάν και όπως αποδεικνύεται είναι ακόμα ένα όπλο στα χέρια του.

Είναι επίσης γνωστό ότι κάποια απ΄ αυτά τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη δεν ψαρεύουν μόνο ψάρια. Κάποια απ΄ αυτά χρησιμοποιούνται από τη τουρκική ΜΙΤ για άλλες δουλειές και γι αυτό άλλωστε όπως ανέφερε και ο ίδιος ο ψαράς που έκανε την σημερινή αποκάλυψη, έχουν κόστος που μπορεί να αγγίζουν το 1, 2 και 3 εκατομμύρια ευρώ που σημαίνει ότι η επιδότηση μάλλον δεν είναι για να ψαρεύουν σαρδέλες αλλά και να μπορούν να δεχθούν και πολλά άλλα συστήματα.

Δείτε το βίντεο της τηλεόρασης του OPEN: 

Άλλωστε μόλις πριν λίγε ημέρες με δύο νέες Navtex αξιώνει την αποστρατικοποίηση της Λήμνου, της Σαμοθράκης και του Άη Στράτη.Σε αυτές αναφέρει ότι η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς αποστρατικοποίησης της Λήμνου και του Άη Στράτη, επικαλούμενη τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Από τις 15 Ιουλίου οπότε και επιτρέπεται το ψάρεμα στα διεθνή ύδατα άρχισαν να συγκεντρώνονται τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη ανοιχτά της Σαμοθράκης, όπως μαρτυρούν Έλληνες ψαράδες που δραστηριοποιούνται και οι ίδιοι στην περιοχή ανέφεραν τα τοπικά ΜΜΕ. Η Τουρκία φαίνεται πως συνεχίζει την προκλητική της στάση βάζοντας στο παιχνίδι και τους επαγγελματίες αλιείς.

Και στην Ελλάδα ο Υπουργός  Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη χαρακτήρισε με αρνητικό τρόπο ως «εθνικισμό» την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια!

pronews.gr