Μητσοτάκης: Το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων πρέπει να ψηφιστεί από 300 βουλευτές

Αποσύνδεση της ψήφου των ομογενών από τη διαδικασία του νέου εκλογικού νόμουανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία της ΝΔ – Νέος γραμματέας ο Γιώργος Στεργίου, εκπρόσωπος Τύπου ο Τάσος Γαϊτάνης και διευθυντής του Γραφείου Τύπου ο Νίκος Ρωμανός

Την πρόθεσή του να αποσυνδέσει την ψήφο των ομογενών από τη διαδικασία του νέου εκλογικού νόμου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας που συνήλθε το απόγευμα της Τετάρτης για να εκλέξει νέα Γραμματέα.

«Το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους καθίσταται προτεραιότητα και η σχετική ρύθμιση έρχεται -σύντομα και αυτόνομα- στη Βουλή», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Ελπίζω στο ζήτημα αυτό να υπάρξουν οι απαραίτητες κοινοβουλευτικές συγκλίσεις, συμπλήρωσε. «Διότι αν υπάρχει ένα νομοσχέδιο που πρέπει να ψηφισθεί από 300 βουλευτές είναι αυτό», τόνισε.

 Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι η ΝΔ κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να ανοίξει τις πόρτες της σε πολίτες που δεν ήταν κοντά της, αλλά παράλληλα και τη σκέψη των στελεχών της σε νέες ιδέες. Αναφέρθηκε επίσης στη διεύρυνση της επιρροής του κόμματος στην κοινωνία, επισημαίνοντας: «Ως κυβέρνηση διεκδικούμε να είμαστε η κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, ως παράταξη πρέπει να γίνουμε το προοδευτικό ρεύμα όσο το δυνατόν περισσότερων Ελλήνων».

Απευθυνόμενος σε όσους ψήφισαν τη ΝΔ, αλλά και σε όσους βλέπουν τη νέα κυβέρνηση με επιφύλαξη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στόχος του είναι, με το έργο που θα γίνει, να ενώσει όλους τους πολίτες σε ένα μεγάλο προοδευτικό ρεύμα αναγέννησης της Ελλάδας.

«Σύντομα ο λαϊκισμός θα αντεπιτεθεί»

Για την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, υπογράμμισε πως θα πρέπει να γίνει αφετηρία ενός νέου δημιουργικού ρεύματος του Ελληνισμού, και ταυτόχρονα ευκαιρία που θα προσφέρει στο Έθνος τη νέα αυτογνωσία του και θα του δώσει ξανά αυτοπεποίθηση, εξωστρέφεια και πρωταγωνιστικό ρόλο. «Οι σύγχρονοι Έλληνες είναι ώρα να κάνουμε και εμείς την δική μας επανάσταση στον 21ο αιώνα», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης επέστησε την προσοχή στα στελέχη του, λέγοντας πως παρότι οι αντίπαλοι της πολιτικής προσπάθειας της ΝΔ ηττήθηκαν, συνεχίζουν σαν να μην μεσολάβησαν εκλογές και επιμένουν να περιγράφουν μία εικονική πραγματικότητα για το παρελθόν και να διαστρέφουν την αλήθεια του σήμερα.

«Μετά την αρχική του αμηχανία, σύντομα ο λαϊκισμός θα αντεπιτεθεί, αξιοποιώντας τα προγεφυρώματα που διατήρησε στην κοινωνία. Γι΄ αυτό και οι ιδεολογικές μας θέσεις πρέπει να αποκτήσουν νέα δυναμική. Η πολιτική δράση μας να απλωθεί. Και δύναμή μας να παραμείνει η ενότητά μας, σημείωσε.

Όπλα της κυβέρνησης της ΝΔ, παραμένουν η αλήθεια, η δουλειά και οι χειροπιαστές λύσεις στα προβλήματα, και σύμμαχος η πολιτισμένη πολιτική συμπεριφορά, τόνισε.

«Οι οργανωμένες δυνάμεις της ΝΔ καλούνται να στηρίξουν την κυβέρνηση, αλλά να μην απορροφηθούν από αυτήν», είπε σε άλλος σημείο ο κ. Μητσοτάκης σχετικά με τα νέα καθήκοντα που δημιουργεί στον κομματικό μηχανισμό η νέα συγκυρία. Αντίθετα, συνέχισε, «οφείλουν να γίνουν οι καθημερινοί πολιτικοί βηματοδότες της. Να μεταφέρουν τα μηνύματα της κοινωνίας, αλλά και να επιστρέφουν δημιουργικά σε αυτήν όλες τις κεντρικές μας επιλογές». Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε σειρά από καινοτόμες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το κόμμα

Η νέα κομματική ιεραρχία

Την έναρξη των εργασιών της Πολιτικής Επιτροπής κήρυξε ο απερχόμενος Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και νυν υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κάνοντας απολογισμό της πολύ επιτυχημένης θητείας του, η οποία σφραγίστηκε από την τριπλή νίκη στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται η εκλογή του νέου Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, θέση για την οποία έχει προταθεί ο μέχρι σήμερα Γραμματέας Προγράμματος, κ. Γιώργος Στεργίου.

Υπενθυμίζεται ότι αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής έχει οριστεί ο κ. Στέλιος Κονταδάκης, ο οποίος έχει ήδη αναλάβει και τη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου του κόμματος στην Πειραιώς. Παράλληλα, εδώ και λίγες ημέρες ο κ. Ιωάννης Μπρατάκος έχει αναλάβει τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι:
-Τη θέση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει ο κ. Τάσος Γαϊτάνης.
-Εκπρόσωπος Τύπου για τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης ορίζεται η κ. Έλενα Σώκου.
-Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ο κ. Νίκος Ρωμανός.