Μιλάμε για πολύ… “ΣΚΑΦΑΤΟΥΣ”! Η ντόλτσε βίτα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται… – Επόμενος σταθμός Φλόριντα! «Οκτάδα» με «προσθήκη» Ζαΐρη από την υπόθεση Πετσίτη! (ΦΩΤΟ)

«Μεγαλώνει» το τιμ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που θα ταξιδέψουν στο Ορλάντο της Φλόριντα, προκειμένου να έχουν συναντήσεις με ειδικούς από τον διεθνή οργανισμό FATF, ο οποίος έχει υπό τον έλεγχό του την εφαρμογή των κανόνων για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος. Στην ομάδα της γενικής γραμματέως Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και κόρης του βουλευτή Τρικάλων, Σάκη Παπαδόπουλου, Ελένας Παπαδοπούλου, προστέθηκε ένα ακόμη όνομα, αυτό της Άννας Ζαΐρη, η οποία έγινε γνωστή από την υπόθεση Πετσίτη, του ανθρώπου που έκανε… μπίζνες, κινούμενος στο περιβάλλον του Νίκου Παππά και του Αλέξη Τσίπρα.

Η κυρία Ζαΐρη είναι η επικεφαλής της Αρχής για την Καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος, η οποία σε κατάθεσή της στη Βουλή στις 9 Μαΐου επιχείρησε να περιγράψει την υπόθεση ΔΕΠΑ-ELFE-Πετσίτη ως μια απλή δικαστική αντιδικία των δύο εταιρειών ενώ παράλληλα προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την δημοσίευση επιστολής υπαλλήλου της Αρχής που καταγγέλλει ότι εκδιώχθηκε κατά την διάρκεια των ερευνών που διεξήγαγε για την επίμαχη υπόθεση. Τότε, μάλιστα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν στήσει ένα ισχυρό πλέγμα ασφαλείας προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν ενοχλητικές αναφορές, αποκαλύψεις ή επιβεβαιώσεις της επίμαχης υπόθεσης.
Η ομάδα των «8» άδραξε την ευκαιρία και δίπλα στο ταξίδι… ενημέρωσης στο Ορλάντο των Ηνωμένων Πολιτειών, «κόλλησε» και λίγες ημέρες άδεια, ώστε να συνεχίσει την dolce vita και τις διακοπές, είτε στις παραλίες της Φλόριντα, είτε… παραδίπλα, στην Κούβα.

Μαζί της η κυρία Παπαδοπούλου θα πάρει άλλα 6 άτομα, εκτός της Ζαϊρη. Πιο συγκεκριμένα στην «αποστολή» έχουν συμπεριληφθεί τα ονόματα των: 
Αργυρή Αποστολίδου, αναπληρώτρια προϊσταμένη του τμήματος Δ της Διεύθυνσης Χρηματοοικονομικής Πολιτικής

Παρασκευή Θεοδωροπούλου δικηγόρο, στο τμήμα Νομικής Υποστήριξης του υπουργείου Οικονομικών
Λήδα Τσαγκαράκη, υπάλληλο αποσπασμένη στο γραφείο της
Νίκη Διώτη, υπάλληλο αποσπασμένη στο γραφείο του κ. Τσακαλώτου

Κωνσταντίνα Ευδαίμων, προϊσταμένη του Τμήματος Α της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΟΕ
Ευτυχία Ταμβίσκου, υπαλλήλο αποσπασμένη στη Βουλή

Σύμφωνα με έγγραφα της Διαύγειας, ενώ χρειάζεται να μείνουν στη Φλόρινταμέχρι τις 21 Ιουνίου, άλλοι θα αναχωρήσουν για την Ελλάδα στις 24 Ιουνίου και άλλα στελέχη του ΥΠΟΙΚ στις 27 του ίδιου μήνα. Η δε Έλενα Παπαδοπούλου, θα επιστρέψει στην Ελλάδα την 1η Ιουλίου, παρατείνοντας την παραμονή της για «προσωπικούς λόγους». Σύμφωνα με πληροφορίες του Βηματοδότη, η κυρία Παπαδοπούλου με άλλα στελέχη του ΥΠΟΙΚ, «είναι πολύ πιθανόν να πετάξει ως την… Κούβα για ολιγοήμερες διακοπές».

Δείτε τα σχετικά έγγραφα και την απόφαση για τη χρηματοδότηση του ταξιδιού της Άννας Ζαΐρη:

syr01
syr02
syr03
syr04

 

zairi