Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό! Κλείνουν προεκλογικά την ΕΡΤ με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες!

Η ΕΡΤ εν μέσω προεκλογικής περιόδου θα είναι κλειστή, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ αποφασίστηκε από τις 19 Ιουνίου να προχωρήσει σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες!

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει ότι αποφασίστηκε κατ’ αρχήν στάση εργασίας την Τρίτη 18/06/2019 από τις 11.00 π.μ. έως τις 4.00 μ.μ προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν σε συνέλευση ενημέρωσης και κατά δεύτερον την πραγματοποίηση από τις 19/06/2019 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, μέχρι την επίλυση των αιτημάτων τους.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της ΕΡΤ αποφάσισαν λοιπόν στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου να βάλουν λουκέτο στην δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση προκειμένου να πιέσουν να επιλυθούν τα αιτήματά τους. Και δεν υπολογίζουν τίποτα με αιτήματα που χρησιμοποιούνται ως πρόφαση για να κάνουν τις απεργίες. Οι αιώνιοι επαγγελματίες συνδικαλιστές με αυτές τις κινήσεις το μόνο που κάνουν είναι να απαξιώνουν τον δημόσιο φορέα ραδιοτηλεόρασης στα μάτια των πολιτών. Και κατεβάζουν τον διακόπτη της ενημέρωσης σε μια κρίσιμη περίοδο, λίγο πριν τις εκλογές.

Ζητούν μεταξύ άλλων:

– Την ολοκλήρωση της εφαρμογής της δημοσιευμένης σε ΦΕΚ ΚΥΑ αναβίωσης – συμψηφισμού.

– Την απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ και όλων των δομών της με τον απαιτούμενο εξοπλισμό προετοιμασίας, παραγωγής και μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικού προϊόντος, η διαφύλαξη της περιουσίας της με προσλήψεις άκρως απαραίτητου προσωπικού και κυρίως η συνέχειά της μέσω της οικονομικής της επάρκειας και αυτοτέλειας.

– Την υπογραφή ΣΣΕ και νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν θεσμικούς και οικονομικούς όρους εργασίας των υπαλλήλων της ΕΡΤ (με νέο μισθολόγιο και την απεμπλοκή από το ενιαίο, καλλιτεχνικών ειδικοτήτων, επίδομα ανθυγιεινής εργασίας κλπ).