Μπαλτάκος: «Δεν υπάρχει τριγωνική σχέση, θα δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ»

Πεπεισμένος ότι ο ΠΑΟΚ θα δικαιωθεί από τον αθλητικό δικαστή δηλώνει ο Τάκης Μπαλτάκος, που εξηγεί ότι δεν υφίσταται καμία τριγωνική σχέση με Ξάνθη και Καλπαζίδη
Ξεκάθαρη τοποθέτηση πως δεν υπάρχει τριγωνική σχέση με Καλπαζίδη, ΠΑΟΚ και Ξάνθη εκφράζει ο νομικός Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Live Sport» επισημαίνει πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο τιμωρίας του ΠΑΟΚ και εξηγεί το σκεπτικό του:

«Η υπόθεση θα αρχίσει από μηδενική βάση. Διαγράψτε ό,τι ξέρετε μέχρι σήμερα, με την επισήμανση ότι η Ελλάδα είναι μία συντεταγμένη χώρα. Η ΕΕΑ μας λέει ότι η ίδια είναι δικαιοδοτικό όργανο και επιβάλλει και ποινές, όπως έκανε στην περίπτωση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Το άρθρο 8 παρ. 2 του Συντάγματος αναφέρει ότι δικαστικές επιτροπές με οποιοδήποτε όνομα δεν επιτρέπεται να συσταθούν. Επιπλέον το άρθρο 26 παρ. 3 του Συντάγματος αναφέρει ότι η δικαστική εξουσία ασκείται μόνο από τα δικαστήρια. Στην επίμαχη υπόθεση, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Εάν αυτή η Επιτροπή λειτουργεί ως δικαστική, είναι ανυπόστατη, διότι απαγορεύεται ρητά από το Σύνταγμα. Επομένως είναι ανυπόστατη και η έκθεση ή το πόρισμά της, όπως το βαπτίζει. Εάν δεν είναι δικαστική, είναι απλά γνωμοδοτική. Σε αυτή την περίπτωση και η έκθεσή της είναι γνωμοδοτικού χαρακτήρα, οπότε ο αθλητικός δικαστής θα εκτιμήσει το πόρισμα της ΕΕΑ, όπως θα εκτιμήσει και όλα τα δικόγραφα που θα παρουσιάσουν στην εκδίκαση της υπόθεσης ο ΠΑΟΚ, η Ξάνθη και ο Ολυμπιακός».

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το πόρισμα της ΕΕΑ είναι δεσμευτικό…
Ο αθλητικός δικαστής της Superleague είναι τακτικός δικαστής και θα δικάσει την υπόθεση.

Η ΕΕΑ λειτουργεί εδώ και χρόνια και μάλιστα έχει υποβιβαστεί ομάδα με πόρισμά της…
«Αν η ΕΕΑ επιμένει ότι είναι δικαιοδοτικό όργανο, η λειτουργία της απαγορεύεται από το Σύνταγμα και θα πρέπει το θέμα να εξεταστεί περαιτέρω».

Ποια εκτιμάτε ότι θα είναι η εξέλιξη της υπόθεσης;
«Υπάρχει μία θαυμάσια άποψη της μειοψηφίας της ΕΕΑ για την υπόθεση κι εκτιμώ ότι αυτή η άποψη θα γίνει αποδεκτή από τον αθλητικό δικαστή. Η άποψη του μέλους που μειοψήφησε καταλήγει στο ότι ένα παρένθετο πρόσωπο είναι μέτοχος του ΠΑΟΚ και αγόρασε μία εταιρεία, τη VIALAND και κάποια γήπεδα της Ξάνθης. Και λοιπόν; Ποιο είναι το πρόβλημα; Δεν έχει καμία σχέση με τις μετοχές της θρακιώτικης ΠΑΕ».

Δεν υπάρχει τριγωνική σχέση με Καλπαζίδη, ΠΑΟΚ και Ξάνθη;
«Όχι. Όποιος αγοράζει βοηθητικό γήπεδο στα Πηγάδια δεν σημαίνει ότι ελέγχει τις μετοχές της Ξάνθης. Μέτοχοι στην ΠΑΕ είναι οι Πανόπουλος, Συγγελίδης, οι οποίοι είναι ισχυροί παράγοντες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια».