Νέα συγκέντρωση σήμερα στην Αθήνα υπέρ Κουφοντίνα

Σε νέα συγκέντρωση καλούν σήμερα οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς, ζητώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Συγκεκριμένα με πρωτοβουλία των 1000+ δικηγόρων που κατέθεσαν σχετικό κείμενο την προηγούμενη εβδομάδα αλλά και οργανώσεων της Αριστεράς καλείται για σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα συγκέντρωση με αίτημα την ικανοποίηση του αιτήματος του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Παρασκευής ο εκ των ηγετών της 17Ν διέκοψε τη χορήγηση αντιβίωσης και δήλωσε στους οικείους του ότι δεν θέλει να γίνει ανάνηψη αν χάσει την επικοινωνία με το περιβάλλον.

To κάλεσμα στη συγκέντρωση για τον Κουφοντίνα
Με τη ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα, κρέμεται πλέον από μια κλωστή, διεκδικώντας αυτονόητα δικαιώματα, τα οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται, καταστρατηγώντας τις διατάξεις ακόμα και του εκδικητικού νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε, σημειώνουν οι Οργανώσεις σημειώνοντας ότι αυτή η εγκληματική κυβέρνηση του το αρνείται με απόλυτη εκδικητική μανία, αποδεικνύοντας ότι θέλει τον θάνατό του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τους, «η κυβέρνηση θέλει να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας για πρώτη φορά μετά την εποχή Θάτσερ. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι έρχεται σε συνέχεια μιας υπεραντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης κατά την περίοδο της πανδημίας, που περιορίζει δραστικά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, μέσα από ένα πλέγμα ακραίας καταστολής απέναντι σε φοιτητές, εργαζόμενους, πρόσφυγες και μετανάστες, οποιονδήποτε πολίτη»

Όπως σημειώνουν στο κάλεσμα τους, «Καλούμε και απαιτούμε όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, στις δημοκρατικές ελευθερίες και στα συνταγματικά δικαιώματα, στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, να κινητοποιηθούμε άμεσα και έμπρακτα. Με ψηφίσματα και αποφάσεις που θα δυναμώσουν τη φωνή των δικηγόρων, γιατρών, καλλιτεχνών κ.λπ. που ήδη έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους και ζητάνε την ικανοποίηση του δίκαιου-στοιχειώδους αιτήματός του Δ. Κουφοντίνα»

«Να μην επιτρέψουμε την επαναφορά της θανατικής ποινής στην πράξη» καταλήγει η ανακοίνωση.

Καλεί και το ΜέΡΑ25 στη συγκέντρωση
«Στο πλευρό των ανθρώπων, των κινημάτων, φορέων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της πρωτοβουλίας νομικών και δικηγόρων που απευθύνει έκκληση προς την κυβέρνηση, θα είμαστε το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, στις 12 μμ, στην πλατεία Συντάγματος. Αναγνωρίζοντας ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι το θεμέλιο της δημοκρατίας και ότι το κράτος δικαίου ισχύει για όλες και όλους ανεξαιρέτως. Ζητάμε να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως προβλέπει ο φωτογραφικός νόμος», αναφέρει το ΜεΡΑ25 σε ανακοίνωσή του.