Νέα ψυχρολουσία από την Κομισιόν: Προβληματική η κατάργηση του αφορολόγητου!

Ψυχρολουσία από την Κομισιόν για την κατάργηση της συμφωνημένης μείωσης τους αφορολόγητου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου είναι προβληματική. Συγκεκριμένα, η δήλωση έχει ως εξής:
«Καταγράφουμε το γεγονός ότι το νομοσχέδιο εστάλη στη Βουλή. Το φορολογικό πακέτο, που συμφωνήθηκε το 2017, στο οποίο συμπεριλαμβανόταν η μείωση του αφορολογήτου ορίου κι επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2020, σχεδιάστηκε με στόχο να διευρύνει τη φορολογική βάση και να δημιουργήσει δημοσιονομικό χώρο για φιλοαναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα. Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να τηρήσει τους στόχους και τις βασικές μεταρρυθμίσεις που ενεργοποιήθηκαν στη διάρκεια του προγράμματος στήριξης και να επιδιώξει περαιτέρω αναπτυξιακά μέτρα για να ενισχύσει τις θετικές προοπτικές της οικονομίας και να την βοηθήσουν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων μακροπρόθεσμα».

Να σημειωθεί ότι η ψήφιση της κατάργησης της μείωσης τους αφορολόγητου είναι προγραμματισμένη για σήμερα. Την τροπολογία είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 αναφέροντας πως η κυβέρνηση θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου από την 1/1/2020, την τελευταία μέρα της λειτουργίας της Βουλής, καταθέτοντας τροπολογία μια ανάσα πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός δεν έδωσε καμία εξήγηση γιατί μέχρι χθες αρνούνταν να υιοθετήσει την σχετική πρόταση της ΝΔ και του ΚΚΕ που είχε κατατεθεί πριν λίγο καιρό.