Νεκρός οπαδός στη Θεσσαλονίκη: Ποινικές διώξεις σε δύο συλληφθέντες – Γιος αστυνομικού ο ένας;

Ποινική δίωξη για 11 αδικήματα ασκήθηκε εις βάρος των οπαδών του ΠΑΟΚ που εμπλέκονται σε συμπλοκή κατά τη διάρκεια της οποίας έχασε τη ζωή του ένας Βούλγαρος οπαδός του Άρη, στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες φέρεται ότι είναι γιος αστυνομικού που υπηρετούσε, μέχρι πρότινος, στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης απήγγειλε κατηγορίες για δύο κακουργήματα και 9 πλημμελήματα, κατά περίπτωση. Συγκεκριμένα η δίωξη αφορά: Τα κακουργήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της συνέργειας στο προηγούμενο αδίκημα. Τα πλημμελήματα της συμπλοκής, της συνέργειας σε συμπλοκή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου, της φθοράς ξένης περιουσίας , της διατάραξη κοινής ειρήνης , παραβάσεις του νόμου περί όπλων και του νόμου περί αθλητικής βίας κ.α.

Στη συνέχεια παραπέμφθηκαν σε τακτική ανακρίτρια απ’ όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Οι συλληφθέντες φέρονται ότι συμμετείχαν σε ομάδα περίπου 20 ατόμων που επιτέθηκαν σε Βούλγαρους οπαδούς που έφθασαν στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα Αρη – ΠΑΟΚ, στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης», το βράδυ του Σαββάτου. Η συμπλοκή πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής όταν οπαδοί του ΠΑΟΚ φέρονται επιτέθηκαν στους αλλοδαπούς , από τους οποίους ο ένας προσπάθησε να διαφύγει και παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο αφήνοντας την τελευταία του πνοή επί τόπου.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Αθλητικής Βίας εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο από τους εμπλεκόμενους οπαδούς του ΠΑΟΚ αξιοποιώντας υλικό από τις κάμερες του Μεγάρου Μουσικής και του παρακείμενου παρκινγκ όπως επίσης και καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο επεισόδιο αναζητούνται από την αστυνομία.

Η οδηγός του αυτοκινήτου παραδόθηκε στις αρχές το βράδυ της Κυριακής όταν ο δικηγόρος της ενημέρωσε την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης Η 25χρονη αισθητικός είπε ότι είδε τη συμπλοκή και φοβήθηκε για τη σωματική της ακεραιότητα και έφυγε από το σημείο ενώ επισήμανε ότι δεν αντιλήφθηκε την παράσυρση του 28χρονου Βούλγαρου. Εις βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για «ανθρωποκτονία εξ αμελείας» και για «εγκατάλειψη» και αφέθηκε ελεύθερη.

GRTimes.gr