Νεκρός ο 27χρονος που είχε πέσει θύμα αστυνομικής βίας στον Βόλο!

Ο 27χρονος που είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς στον Βόλο, βρέθηκε νεκρός από τη μητέρα του, το απόγευμα της Δευτέρας (13/7).
Νεκρός στην οικεία του βρέθηκε ο 27χρονος, ο οποίος πριν από έναν μήνα είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους συλληφθέντες διαδήλωσης, εναντίον της καύσης σκουπιδιών από την LAFARGE / ΑΓΕΤ.

Ο 27χρονος βρέθηκε νεκρός από τη μητέρα του, η οποία κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ ζητώντας επειγόντως βοήθεια, με τους γιατρούς του  Νοσοκομείου Βόλου να διαπιστώνουν το θάνατό του. Ο πατέρας του είχε καταγγείλει ότι από το περιστατικό ξυλοδαρμού από τους αστυνομικούς, ο γιος του είχε σπασμένα πλευρά, ενώ το συκώτι του είχε υποστεί θλάση.

Τα αίτια του θανάτου του νεαρού δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί και δεν έχει διευκρινιστεί αν ο θάνατός του προήλθε από τα τραύματα που είχε υποστεί ή από άλλη αιτία. Για αυτό αναμένονται τα αποτελέσματα από την ιατροδικαστική εξέταση, που έχει ζητηθεί.

Σύμφωνα με την τότε ανάρτηση της Λαϊκής Συνέλευσης κατά της Καύσης Σκουπιδιών, η οποία δημοσίευσε το παρακάτω βίντεο στις 14 Ιουνίου:

«Ο νεαρός χτυπήθηκε άγρια μπροστά στα μάτια περαστικών στο κέντρο του Βόλου και οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Μέσα στο αμάξι που τον μετέφερε σύμφωνα με μαρτυρία του πατέρα του οι αστυνομικοί συνέχιζαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν. Το ξύλο συνεχίστηκε στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης, όπως και οι βωμολοχίες. Τον χτύπησαν αλύπητα σπάζοντας τα πλευρά του μέχρις σημείου ο νεαρός να φωνάζει «δεν μπορώ να αναπνεύσω».