«ΝΤΟΜΙΝΟ» επαναφοράς των δώρων στο Δημόσιο…

Επαναφορά των επιδομάτων εορτών και αδείας για τους υπαλλήλους τους αποφασίζουν ο ένας μετά τον άλλον πολλοί μεγάλοι δήμοι της χώρας, εφαρμόζοντας άμεσα, χωρίς να ασκήσουν έφεση, πρωτόδικες αποφάσεις δικαστηρίων με τις οποίες έχουν γίνει δεκτές σχετικές προσφυγές εργαζομένων τους.
Τους τελευταίους δύο μήνες, τουλάχιστον 3 μεγάλοι δήμοι της χώρας αποφάσισαν την επαναχορήγηση των επιδομάτων εορτών και αδείας σε εργαζομένους τους.
Συγκεκριμένα:
Πριν από λίγες μέρες, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας αποφάσισε να καταβάλει τα ποσά των επιδομάτων αυτών αναδρομικά από το 2013, σε εργαζομένους της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης. Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της αμιγούς Δημοτικής Επιχείρησης, τα «Δώρα» Χριστουγέννων, Πάσχα και τα επιδόματα αδείας συνολικού ύψους 110.000 ευρώ τα οποία αντιστοιχούσαν στην πενταετία 2013-2017, θα εξοφληθούν σε 22 εργαζόμενους. Τα χρήματα θα δοθούν από ίδιους πόρους του δήμου. Οπως, μάλιστα, επισημαίνει ο δήμος σε ανακοίνωσή του, «πρόκειται για μια ιστορική απόφαση» καθώς «αναγνωρίζεται το δικαίωμα των εργαζομένων σε εργασιακά κεκτημένα που είχαν στερηθεί από τη νομοθεσία που ακολούθησε την υπογραφή των Μνημονίων».
Για να καταστεί δυνατή η καταβολή των επιδομάτων η Κοινωφελής Επιχείρηση δεν υπέβαλε έφεση κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου Ν. Ιωνίας (10/2018), που δικαίωσε την προσφυγή των εργαζομένων.

Διαβάστε περισσότερα στο Press-Gr.com