Ν.Τραμπ: «Αν βγει ο Μπάιντεν θα γίνουμε φυλακισμένοι στην χώρα μας» – Ετοιμάζει 5 ομιλίες σε 5 πολιτείες

Στον φρενήρη ρυθμό του Αμερικανού Προέδρου ο Τ.Μπάιντεν «απαντά» στέλνοντας τον... Μ.Ομπάμα να κάνει ομιλίες!

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα συνεχίσει σήμερα με τον φρενήρη ρυθμό των τελευταίων ημερών την εκστρατεία του με πέντε ομιλίες σε ισάριθμες πολιτείες-κλειδιά δείγμα της πολύ καλής υγείας του ακόμα και μετά τη νόσηση από κορωνοϊό σε αντίθεση με την κόπωση που δείχνει ήδη ο Τ.Μπάιντεν που αφήνει τον…Μπαράκ Ομπάμα να κάνει τις προεκλογική του ομιλίες!

Επίσης αναφέρθηκε και στο ζήτημα του κορωνοϊού και στο δυστοπικό μέλλον που έρχεται στην περίπτωση εκλογής του Τ.Μπάιντεν: “Θα γίνουμε φυλακισμένοι στην χώρα μας”.

Ο Δημοκρατικός αντίπαλός του Ν.Τραμπ θα επικεντρωθεί στο τέλος της δικής του εκστρατείας στην Πενσιλβάνια (ότι μπορεί κάνει), επίσης κρίσιμη πολιτεία, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, στα 74 του χρόνια κι έπειτα από εκατοντάδες προεκλογικές ομιλίες, δεν μοιάζει κουρασμένος, αντίθετα, κι ετοιμάζεται να διανύσει πάνω από 3.500 χιλιόμετρα σήμερα (θα ταξιδέψει σε Μίσιγκαν, Άιοβα, Βόρεια Καρολίνα, Τζόρτζια, Φλόριντα). Αύριο Δευτέρα, θα κάνει άλλες πέντε ομιλίες σε τέσσερις πολιτείες.

«Τέσσερα χρόνια ακόμα, τέσσερα χρόνια ακόμα», φώναζαν ρυθμικά χθες, κάθε φορά, οι οπαδοί του Τραμπ που συγκεντρώθηκαν στις τέσσερις πόλεις όπου εκφώνησε ομιλίες. Σε αυτή τη βιομηχανική πολιτεία, που ενίοτε κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών, ο μεγιστάνας των ακινήτων είχε κερδίσει στο νήμα τη Χίλαρι Κλίντον το 2016.

Παράλληλα, ο πρωην πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα, αγόρευε με κοινό υποστηρικτές του Δημοκρατικού υποψηφίου, του Τζο Μπάιντεν, που πήγαν σε συγκέντρωση «drive-in» στο Μίσιγκαν, επίσης πολιτεία στρατηγικής σημασίας στην αναμέτρηση της 3ης Νοεμβρίου  (ότι μπορεί κάνει για να ξεκουράζει τον πρώην αντιπροεδρό του).

Μεθαύριο Τρίτη «παίζονται τα πάντα», είπε ο πρώην πρόεδρος, που φόραγε μάσκα με τυπωμένη την προτροπή «Ψηφίστε», επικρίνοντας τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού από τον διάδοχό του στην προεδρία της χώρας.

Μπροστά τους δικούς του υποστηρικτές ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας για ακόμη μια φορά αναφέρθηκε στον κορωνοϊό λέγοντας ότι είναι ασθένεια αλλά πρέπει να συνεχιστεί και η οικονομική ζωή.

Αν αναλάμβανε μια κυβέρνηση Μπάιντεν «θα μετατρεπόσασταν σε φυλακισμένους μέσα στην ίδια σας τη χώρα», υποστήριξε ο Τραμπ χθες Σάββατο.

Επίσης και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να διαφύγει των αμερικανών πολιτών είναι τα συχνά και αναπάντητα ερωτήματα για τη σωματική και διανοητική του υγεία του Τ.Μπάιντεν, ότι «κρύβεται στο υπόγειό του».

Στο Μίσιγκαν, όπου ο Μπάιντεν αντέταξε πως ο Τραμπ «είναι καιρός να φτιάχνει βαλίτσες» ενόψει της αποχώρησής του από τον Λευκό Οίκο.

Το δίδυμο Μπάιντεν-Ομπάμα πήγε κατόπιν στο Ντιτρόιτ, ιστορικά την καρδιά της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, μια από τις φτωχότερες πόλεις των ΗΠΑ, όπου το 80% των πολιτών είναι Αφροαμερικανοί.

Η ομάδα του Μπάιντεν ανακοίνωσε χθες ότι τη βραδιά των εκλογών, ο Δημοκρατικός υποψήφιος, που συνεχίζει να προηγείται στις εθνικές δημοσκοπήσεις, θα «απευθυνθεί στο έθνος», πράγμα που δεν έκανε η Χίλαρι Κλίντον μετά την ήττα της πριν από τέσσερα χρόνια.

Όπως έπραξαν τόσο ο Τραμπ όσο και ο Τζο Μπάιντεν, πάνω από 90 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ψηφίσει εκ των προτέρων, αριθμός-ρεκόρ που ξεπερνά το 65% της συνολικής συμμετοχής στις εκλογές του 2016.