«Ξεσπαθώνει» καθηγήτρια με την αισχροκέρδεια στη Σαντορίνη: «Ας μείνουν τα παιδιά σας χωρίς καθηγητές» (φωτο)

Τάραξε τα social media η ανάρτηση μίας αναπληρώτριας καθηγήτριας που αναζητεί σπίτι στην Σαντορίνη αλλά έρχεται αντιμέτωπη με εξωφρενικές τιμές.

Με ανάρτησή της στο Twitter, η εκπαιδευτικός αναφέρει ότι κάλεσε σε μεσιτικό γραφείο να ρωτήσει για διαμέρισμα κοντά στο σχολείο, το οποίο ήταν 40 τετραγωνικά μέτρα, με wifi, air condition και επιπλωμένο. Έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της όμως όταν αντί για 400 ευρώ που υπολόγιζε, της ζητήθηκαν… 1500! «Λυπάμαι αλλά εξαιτίας της αισχροκέρδειας σας ας μείνουν τα παιδιά σας χωρίς καθηγητές», ήταν η απάντηση της, και οι χρήστες του Twitter έσπευσαν να την υποστηρίξουν.

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια με δεύτερο tweet απάντησε σε κάποιους που την κατέκριναν, δημιουργεί γενικό πρόβλημα για ένα μεμονωμένο περιστατικό.

«Επειδή μου κάνατε επίθεση και κάποιοι στα dm. Να πω το εξής. Οι αναπληρωτές ξεσπιτωνόμαστε κάθε χρόνο τελευταία στιγμή, να αποδεχθούμε μια θέση σε μια περιοχή που δεν ξέρουμε κανέναν και τίποτα, ούτε καν αν θα βρούμε θέση. Παρουσιαζομαστε σε Δευτεροβαθμιες που δεν μας λένε επιτόπου που θα μας τοποθετήσουν. Και όλα αυτά γιατί μας θεωρούν αναλώσιμους. Και εγώ προσωπικά είμαι σε προνομιακή θέση διότι δεν αφήνω πίσω παιδιά και άνδρα, και έχω δύο γονείς που μπορούν να με στηρίξουν οικονομικά.

Κύριοι, κυρίες, όλοι εσείς που με ευκολία κρίνετε και κατακρίνετε θα αφήνατε κάθε χρόνο το σπίτι και την οικογένειά σας με προορισμό το άγνωστο; Θα το κάνατε; Δεν είμαστε επαίτες. Επιστήμονες είμαστε που ερχόμαστε να διδάξουμε τα παιδιά σας. Λίγος σεβασμός δε βλάπτει. Δυστυχώς γίνεται παντού. Δεν αφορά έναν άνθρωπο. Δυστυχώς γίνεται σε όλους. Αγαπώ τη δουλειά μου όπως εσείς τη δική σας. Γι αυτό το παλεύω. Σεβαστείτε το».

Η απάντηση  της Κεραμέως

Μάλιστα το θέμα πήρε τέτοιες διαστάσεις, που στις δημοσιεύσεις της καθηγήτριας απάντησε η ίδια η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία αντί να λάβει μέτρα για την καταπολέμηση του φαινομένου της αισχροκέρδειας, βρίσκει λύσεις με επιδόματα, και αναζητεί την συνδρομή του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. 

«Είμαστε σε επικοινωνία από την αρχή της περιόδου με τις Δημοτικές Αρχές και δη στις περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση δεδομένων των δυσκολιών στην ανεύρεση στέγης σε λογικά οικονομικά πλαίσια».

Επανήλθε, δε, λέγοντας: «Μόλις ξαναμίλησα με τον δήμαρχο Σαντορίνης και 1) θα δοθεί ειδικό επίδομα, ενισχυμένο από πέρυσι, στους αναπληρωτές για τον σκοπό αυτό και 2) έχει ζητηθεί η συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την ανέρευση κατοικιών».

Η έκκληση του Δημάρχου Σαντορίνης να «υιοθετήσουν έναν εκπαιδευτικό» 

Ο Δήμαρχος του νησιού, Νικόλαος Ζώρζος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Aegean Voice, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, τόνισε το έντονο πρόβλημα στέγασης για εκπαιδευτικούς αλλά και γιατρούς.

«Είμαστε σε μια διαρκή αναζήτηση κατοικιών, έχουμε κάνει συσκέψεις επί συσκέψεων για να αντιμετωπίσουμε το θέμα. Από το Υπουργείο μας λένε βοηθήστε και εμείς τους λέμε λύστε μας τα χέρια. Δεν υπάρχουν σπίτια, βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Κάνω έκκληση στους κατοίκους: Υιοθετήστε για λίγο έναν εκπαιδευτικό», δήλωσε χαρακτηριστικά στην ραδιοφωνική εκπομπή.

newsbreak.gr