Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο ανήλικοι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ελεύθεροι, όπως ήταν αναμενόμενο, αφέθηκαν οι δύο ανήλικοι κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό στην Ομόνοια.

Στα δύο αδέλφια επιβλήθηκε εγγυοδοσία 2.000 ευρώ για τον καθένα, ο όρος της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους ανά δεκαήμερο και η επιτήρηση απο επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Ελεύθερος αφέθηκε ο ειδικός φρουρός χωρίς όρους.

Μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης, ο συνήγορος των δυο ανήλικων ανέφερε πως «ζήτησαν μια ευκαιρία και την πήραν, έχουν μετανιώσει για την πράξη τους, αποδόθηκε δικαιοσύνη».

Δημόπουλος Κωνσταντίνος συνήγορος παιδιών

Κατηγορούμενος στην υπόθεση που σόκαρε το Πανελλήνιο ήταν και ένας ειδικός φρουρός σε βάρος του οποίου η εισαγγελία άσκησε δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη (αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα). Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, ο οποίος μάλιστα τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας, αφέθηκε ελεύθερος.

Η δικογραφία της υπόθεσης

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού του σταθμάρχη στην Ομόνοια από τα δύο ανήλικα αδέρφια από το Περιστέρι περιέχονταν στη δικογραφία της υπόθεσης.

Ουσιαστικά, το βίντεο της βάναυσης επίθεσης, οδήγησε τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών στη χαρτογράφηση των κινητών, μια κλήση που έκαναν στη μητέρα τους για να τους πάρει από το Μοναστηράκι, «ξεκλείδωσε» την υπόθεση ενώ τα προφίλ των ανηλίκων στο Facebook ήταν αυτά που οδήγησαν στην ταυτοποίηση των νεαρών και τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Νέο βίντεο – ντοκουμέντο με τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο μετρό Ομονοίας

«Από τη ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού που μας χορηγήθηκε από την εταιρεία ΣΤΑΣΥ Α.Ε, εξακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι εισήλθαν στον συρμό του ΜΕΤΡΟ, από τον σταθμό Άγιο Αντώνιο στις 13:03. Εξήλθαν του συρμού στον σταθμό Ομόνοια και επιτέθηκαν στον παθόντα στις 13:12. Εν συνεχεία και αφού μετεπιβιβάστηκαν εκ νέου σε συρμό ΗΣΑΠ στην Ομόνοια, εξήλθαν από το συρμό ΗΣΑΠ στον συρμό Μοναστηράκι στις 13:25».

Παρακάτω παρατίθεται και ανάλυση από τη «δράση» τους αναφέρεται στο διαβιβαστικό που έχει στη διάθεση του το protothema.gr ενώ κομβικό σημείο είναι η πληροφορία που έφθασε στους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια των ερευνών.

«Συγχρόνως περιήλθε στην υπηρεσία μας πληροφορία η οποία ανέφερε ότι οι δράστες της επίθεσης σε βάρος του σταθμάρχη είναι δύο αδέρφια που ονομάζονται (σ.σ αναφέρει τα ονόματα των δύο ανηλίκων) με προφίλ στη διαδικτυακή εφαρμογή Facebook (σ.σ αναφέρει τα στοιχεία του προφίλ) και χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα (σ.σ αναφέρεται στους αριθμούς των τηλεφώνων). Από την ανάλυση των δημόσια ανηρτημένων φωτογραφιών στο προφίλ του στο Facebook με τα στιγμιότυπα από τη δράση στο ΜΕΤΡΟ, προέκυψε απόλυτη ταύτιση».

Βέβαια, είχε προηγηθεί η ανάλυση των στιγμάτων των κινητών τηλεφώνων που υπήρχαν στο σημείο της επίθεσης τη συγκεκριμένη ώρα ενώ το τηλεφώνημα που έγινε από τους δύο ανηλίκους στη μητέρα τους για να τους πάρει από το σταθμό του Μοναστηρακίου ήταν καθοριστικό για την έκβαση της υπόθεσης.

Έτσι, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, με βάση το βιντεοληπτικό υλικό που συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο της προανάκρισης και τη συνδυαστική μελέτη των στοιχείων που προέκυψαν από την εξέταση προκύπτει ότι (σ.σ αναφέρει τα ονόματα των ανηλίκων), είναι τα πρόσωπα που επιτέθηκαν με σφοδρότητα και ανθρωποκτόνο πρόθεση στον σταθμάρχη ΣΤΑΣΥ ενώ ο (σ.σ αναφέρεται στον ειδικό φρουρό της ΔΙ.ΑΣ) ήταν αυτός που τους παρείχε κάλυψη για τον τρόπο με τον οποίο θα αποφύγουν τη σύλληψη τους χρησιμοποιώντας την επαγγελματική του ιδιότητα.