ΟΗΕ: Ο 4ος πιο ΖΕΣΤΟΣ χρόνος που έχει καταγραφεί το 2018…

Το έτος 2018 θα είναι το τέταρτο πιο ζεστό που έχει καταγραφεί ποτέ, προειδοποίησε σήμερα ο ΟΗΕ υπογραμμίζοντας τον κατεπείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης σε έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από τη σύνοδο κορυφής για το κλίμα COP24.

Στην προσωρινή έκθεσή του για την κατάσταση του παγκόσμιου κλίματος, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας (WMO) παρατηρεί πως η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια του πλανήτη κατά τους πρώτους 10 μήνες του έτους ήταν υψηλότερη κατά σχεδόν 1 βαθμό Κελσίου σε σύγκριση με την προβιομηχανική εποχή (1850-1900), με αποτέλεσμα «το 2018 να προαναγγέλλεται ως η 4η θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ».Συνεπώς η τάση της ανόδου της θερμοκρασίας της Γης μακροπρόθεσμα «είναι προφανής και συνεχίζεται», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του WMO Πέτερι Τααλάς σε συνέντευξη Τύπου.

Και ενώ στα 22 τελευταία χρόνια περιλαμβάνονται τα 20 πιο ζεστά που έχουν καταγραφεί ποτέ, τα τέσσερα τελευταία βρίσκονται στην κορυφή του καταλόγου, σύμφωνα με τον WMO.

«Πρέπει να το τονίζουμε ξανά και ξανά: είμαστε η πρώτη γενιά που καταλαβαίνει καλά τις κλιματικές αλλαγές και η τελευταία που μπορεί να αντιδράσει στις συνέπειές τους», υπογράμμισε ο Τααλάς.

Διαβάστε περισσότερα στο VoiceNews.gr