ΟΙ ΧΩΡΕΣ που αντιδρούν! Τι προβλέπει το Παγκόσμιο Σύμφωνο Μετανάστευσης…

Το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για την Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική Μετανάστευση εγκρίθηκε επισήμως στο Μαρακές. Εκεί βρίσκεται και η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα.
Το μη δεσμευτικό Παγκόσμιο σύμφωνο είναι το πρώτο που καταρτίζεται για το συγκεκριμένο θέμα και έχει σκοπό να συμβάλλει στη ρύθμιση των παγκόσμιων μεταναστευτικών ροών.
Το κείμενο , το οποίο έχει στόχο την ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας για μια «ασφαλή, ομαλή και τακτική» μετανάστευση, θα αποτελέσει αντικείμενο μιας τελικής ψηφοφορίας επικύρωσης στις 19 Δεκεμβρίου στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
Τι είναι το Παγκόσμιο Σύμφωνο;
Αποτελείται από 34 σελίδες και αναφέρεται σε θεμελιώδεις αρχές – προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών, των παιδιών, αναγνώριση της εθνικής κυριαρχίας – και διατυπώνει περίπου είκοσι προτάσεις για να βοηθηθούν οι χώρες που καλούνται να διαχειριστούν τις μεταναστευτικές ροές, διευκολύνοντας την ανταλλαγή πληροφοριών, τις προσπάθειες κοινωνικής ένταξης των μεταναστών, την ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης κ.α.

Διαβάστε περισσότερα στο Press-Gr.com