Ολικό lockdown: Ανακοινώσεις από Πέτσα για τις 11 «κόκκινες» περιοχές!

Την επιβολή νέων αυστηρότερων μέτρων σε 11 περιοχές της χώρας, οι οποίες βρίσκονται στο «κόκκινο» αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Αναπόφευκτο μοιάζει όπως όλα δείχνουν το ολικό lockdown,σε διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν στην κυβερνηση αλλά και στους λοιμωξιολόγους περιθώρια για εφησυχασμό με την πανδημία του κορωνοϊού να μην κάμπτεται όπως θα περίμεναν και με τον ρυθμό που ανέμεναν.

Για τον λόγο αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναμένεται να ανακοινώσει την επιβολή αυστηρότερων μέτρων σε 11 περιοχές, που έχουν αυξημένο ιικό φορτίο και βρίσκονται στο «κόκκινο», με τη χώρα να χωρίζεται και πάλι σε ζώνες επικινδυνότητας εξέλιξη, η οποία αναμένεται να αλλάξει εκ νέου την καθημερινότητα εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας εν μέσω Χριστουγέννων.

 Η λίστα με τις κόκκινες περιοχές

Δυτική Αττική

Θεσσαλονίκη

Ξάνθη

Κιλκίς

Πιερία

Δράμα

Ροδόπη

Γρεβενά

Πέλλα

Λάρισα

Κοζάνη

Στο σημείο θα πρέπει να αναφερθεί πως το σχέδιο των τοπικών lockdown βγήκε από το συρτάρι της κυβέρνησης, καθώς η επιδημιολογική εικόνα σε πολλές περιοχές, όπως την δημοσιοποίησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός, ότι παρότι έχουμε διανύσει 40 μέρες lockdown σε όλη τη χώρα υπάρχουν ακόμα περιφέρειες, οι οποίες εκπέμπουν SOS, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού που υπάρχουν σε αυτές δεν δείχνουν να υποχωρούν. Δυτική Αττική, Ροδόπη και Κοζάνη αποτελούν τις τρεις πιο επικίνδυνες επιδημιολογικά περιοχές, ενώ στη λίστα βρίσκονται ακόμα εννιά περιοχές που προβληματίζουν την κυβέρνηση και τους ειδικούς.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας έχει προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση, που δεν μειωθούν τελικά τα κρούσματα, τότε όλα είναι ανοιχτά και θα υπάρξει επαναξιολόγηση όλων των μέτρων κατά του κορωνοϊού, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι η κυβέρνηση εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο της ύπαρξης τοπικών lockdown τύπου Μαρτίου.