«Ο Ερντογάν ζήτησε από την Μέρκελ να αποκλειστεί η Ελλάδα από τη διάσκεψη του Βερολίνου» – Όλα «στημένα»

Στον αποκλεισμό της Ελλάδας από την Διάσκεψη του Βερολίνου, που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, για τη Λιβύη, αναφέρεται δημοσίευμα της «Bild» με βάση το οποίο η Άνγκελα Μέρκελ έκανε ότι της ζήτησε ο Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος άσκησε πιέσεις ώστε η χώρα μας να απουσιάζει από τη σύνοδο.

Εν ολίγοις αυτό που προκύπτει είναι πως πρόκειται για μια «στημένη» ενάντια στην Ελλάδα, διάσκεψη κατά των ελληνικών συμφερόντων.

«Ο Σουλτάνος του Βοσπόρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπαγόρευσε στη Μέρκελ τον κατάλογο των συμμετεχόντων στη σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη;», διερωτάται η «Bild».

«Η σύνοδος που ξεκινάει την Κυριακή στο Βερολίνο έχει στόχο την ειρήνευση στη χώρα που σπαράσσεται από τον εμφύλιο», αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα. Και προσθέτει: «Το ερώτημα είναι: Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπαγόρευσε στην οικοδέσποινα της συνόδου, Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, τον κατάλογο των προσκεκλημένων;».

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας, ο Ερντογάν φέρεται να επέμεινε να μην συμμετάσχει η Ελλάδα στις συνομιλίες. «Ωστόσο, οι Έλληνες είναι ο πλησιέστερος γείτονας της Λιβύης», επισημαίνει η «Bild».

«Οι διαφορές μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας είναι το ζητούμενο. Η τουρκική πλευρά έχει επισημάνει ότι τηρεί τη συμφωνία των προσφύγων με την ΕΕ φιλοξενώντας εκατομμύρια Σύριους. Σε αντίθεση με την Ελλάδα…», αναφέρει η εφημερίδα.

Πρόκειται για μείζον θέμα το οποίο η ελληνική διπλωματία δεν πρέπει να το αφήσει έτσι. Η Γερμανία πρέπει να βγει στα «μανταλάκια»…