Ο Κ.Μητσοτάκης παραδέχεται δια του ΣΕΑ αυτό που ξέρουν όλοι: Ότι το Oruc Reis! παραβίασε την ελληνική κυριαρχία!

«Να μην κοροϊδευόμαστε το Oruc Reis έχει κάνει έρευνε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα» - Θα αντιδράσουμε;

H ελληνική κυβέρνηση παραδέχτηκε δια του στόματος του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Αντιναυάρχου ε.α  Αλέξανδρου Διακόπουλου ότι το Oruc Reis παραβίασε την ελληνική εθνική κυριαρχία.

Μιλώντας το OPEN είπε:

«Έχει κάνει έρευνες. Το θέμα είναι λίγο πιο περίπλοκο όμως. Έχει κάνει έρευνες, να μην κοροϊδευόμαστε. Η όλη κίνησή του, όμως, δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός της παρουσίας του.

Τις πρώτες μέρες δεν έκανε καθόλου έρευνες. Όταν εμείς το “σηκώσαμε” ότι δεν κάνει έρευνες, βγήκε λίγο εκτός, άπλωσε τα καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες.

Κάποια στιγμή σήκωσε λίγο καιρό και σταμάτησε τις έρευνες. Ένα καλώδιο έχει βγάλει δεν έχει βγάλει δύο. Μαρκάρει την περιοχή του. Από ‘κει και πέρα δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει και έρευνες έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση».

Επιβεβαίωσε έτσι το pronews.gr που ήταν το μόνο μεγάλο ελληνικό μέσο το οποίο από την αρχή είχε πει πως το Oruc Reis είχε ποντίσει ηχοβολιστικά καλώδια και διενεργούσε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ο κ.Διακόπουλος επιβεβαίωσε το , το συμβάν με τη φρεγάτα Λήμνος και είπε ότι άν βγάλει το γεωτρύπανο ο Ερντογάν νότια της Κρήτης, σημειώνει ότι αυτό θα θεωρηθεί κλιμάκωση.

Λίγο αργότερα προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση με την οποία επιχείρησε να ανασκευάσει τις πρότερες δηλώσεις προφανώς επειδή στο Μαξίμου υπήρξε εκνευρισμός.

Τι δήλωσε πριν λίγο:

«Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής, αναφορικά με τις πρωινές μου δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Καταρχάς, σημείωσα ότι δεν θα αναφερθώ στην τακτική κατάσταση και ότι αυτή δεν είναι η αρμοδιότητά μου.

Ως εκ τούτου, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η αναφορά μου αφορούσε “προσπάθεια” ερευνών, σύμφωνα και με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, όχι όμως, “πραγματοποίηση”, με προφανή στόχο την επίδειξη σημαίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX.»

Μόνο που οι πρώτες δηλώσεις μένουν γιατί αυτές είναι οι πιο αυθόρμητες και έχουν περάσει από επεξεργασία.

Το δικό μας ερώτημα είναι, επιτέλους θα αντιδράσουμε; Ή θα δεχόμαστε συνέχεια τα πάντα με ακαθόριστες «κόκκινες γραμμές»;