Ο Πρωταθλητής ΠΑΟΚ και ο ταπεινός Ιβάν Σαββίδης!

Ο Δικέφαλος κατέκτησε το πιο αντρικό πρωτάθλημα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου γιατί το κατέκτησε κόντρα σε όλους και σε όλα.

Γράφει ο Κώστας Βασιλόπουλος.

Το… «είμαστε πια πρωταθλητές», μοιάζει και είναι, πιο επίκαιρο από ποτέ. Οι κόποι τριών ετών, έφεραν καρπούς. Από το βράδυ της Κυριακής 21 Απριλίου 2019, ο ΠΑΟΚ είναι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Πόσα χρόνια περίμενα να το γράψω… Πόσα χρόνια περίμενα καρτερικά να γράψω για τον ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος κατέκτησε το πιο αντρικό πρωτάθλημα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου γιατί το κατέκτησε κόντρα σε όλους και σε όλα. Δεν είναι μια φράση που απλά χρησιμοποιούμε για να δώσουμε ένα τόνο υπερβολής στην επιτυχία του ΠΑΟΚ.

Είναι η αλήθεια που γνωρίζουν οι αντίπαλοι και το γεγονός, δίνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στην επιτυχία που καταγράφει φέτος ο ασπρόμαυρος οργανισμός. Μετά από πολλά χρόνια ταλαιπωρίας, λαθών (του ίδιου του ΠΑΟΚ) και κλοπών, ο Δικέφαλος επέστρεψε στη φυσική του θέση.

Στην πρώτη θέση του βάθρου! Ο Ιβάν Σαββίδης και μαζί του όλοι εργάζονται για τον ΠΑΟΚ αλλά και τα μέλη του ασπρόμαυρου οργανισμού, γιορτάζουν από το βράδυ της Κυριακής την κατάκτηση του 3ου πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ.

Τα συναισθήματα πλημμύρισαν την Τούμπα αλλά και κάθε γωνιά της γης. Γιατί τον ΠΑΟΚ τον βρίσκεις μέσα από τους φιλάθλους του, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ζήσαμε τη στιγμή που χρόνια περιμέναμε. Ζήσαμε αυτό που έκλεψαν τα προηγούμενα χρόνια. Απολαύσαμε τη συγκλονιστική στιγμή της απονομής. Ζήσαμε κάθε δευτερόλεπτο του αγώνα και της φιέστας που ακολούθησε. Στιγμές που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό κάθε ΠΑΟΚτσή.

«Είμαστε πια πρωταθλητές, έρχονται άλλες εποχές». Ήρθαν άλλες εποχές. Αυτή είναι η αλήθεια. Ξεκίνησε η εποχή του ΠΑΟΚ. Δεν είναι πλέον ο Δικέφαλος ο φτωχός συγγενής ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι η μεγαλύτερη δύναμη σε όλα τα επίπεδα και κατακτά ότι δικαιούται. Το κοντέρ γράφει από το Κύπελλο του 2017 στο Βόλο και ένας Θεός ξέρει που θα σταματήσει.

ΠΑΟΚ, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Οσες φορές κι αν το γράψω, δεν θα το χορτάσω…

Τα εγκωμιαστικά σχόλια που απέσπασε από ανθρώπους που δεν ανήκουν στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, αποτελούν την μεγαλύτερη επιβράβευση για το υπερθέαμα που παρουσίασε η ΠΑΕ σε όλη τη γη μέσω της τηλεοπτικής κάλυψης.

Αισθάνομαι υποχρεωμένος να σχολιάσω τη στάση και τη συμμετοχή του Ιβάν Σαββίδη στη διαδικασία. Κατάφερε για μια ακόμα φορά να κερδίσει τις εντυπώσεις, αφήνοντας τους εντός αγωνιστικών χώρων πρωταγωνιστές, να γιορτάσουν. Σε αντίθεση με ιδιοκτήτες άλλων ομάδων που ασχολούνται περισσότερα με την προβολή τους σε βάρος των πραγματικών πρωταγωνιστών, ο Ιβάν Σαββίδης, όπως και γιοι του Γιώργος και Νίκος, συμμετείχαν με διακριτικό τρόπο στη γιορτή, αποδεικνύοντας τις αγνές τους προθέσεις απέναντι στον ΠΑΟΚ, την ιστορία του και τον κόσμο του.

ΥΓ Το τρόπαιο δεν μπορούσε να το παραδώσει άλλος από τον Χρυσόστομο Γκαγκάτση, στα χέρια του Αντρέ Βιερίνια. Ο τίτλος αυτός, κατακτήθηκε και με τη δική του συμμετοχή για τον τρόπο που χειρίστηκε ευαίσθητα εσωτερικά θέματα καθώς επίσης και τον τρόπο που αντιμετώπισε όσους προσπάθησαν να σταθούν εμπόδιο στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου!

sdna.gr