Ο Τσαβούσογλου απειλεί με αντίποινα αν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε κυρώσεις για τους S-400!

Δεν θα υποχωρήσουμε, είπε ο υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας – Χαρακτήρισε «άκυρη» κάθε συμφωνία για την ανατολική Μεσόγειο που θα αποκλείει την Τουρκία
Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει στη συμφωνία της για την αγορά του αντιπυραυλικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία επανέλαβε την Παρασκευή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu.

«Θα προχωρήσουμε με προσήλωση προκειμένου να είμαστε ένα ανεξάρτητο και ελεύθερο κράτος» είπε ο κ. Τσαβούσογλου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας τόνισε, επίσης, ότι αν οι ΗΠΑ προχωρήσουν στη λήψη αρνητικών μέτρων σε βάρος της χώρας του τότε η Άγκυρα θα απαντήσει με αντίμετρα.

Ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στις έρευνες που διεξάγει η Κύπρος στην Ανατολική Μεσόγειο σημειώνοντας ότι κάθε συμφωνία που θα αποκλείει την Τουρκία είναι «άκυρη».

Η αναφορά Τσαβούσογλου έρχεται λίγες ώρες μετά τη δήλωση αξιωματούχου του Κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών ότι το τουρκικό γεωτρύπανο Πορθητής ετομάζεται να προχωρήσει σε γεώτρηση εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και γι’ αυτό εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης των μελών του πληρώματός του.