Πέτσας: Υπάρχει σχέδιο για τοπικό lockdown!

Επιβεβαίωσε την ύπαρξη σχεδίου για τοπικό lockdown σε περίπτωση εμφάνισης αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε κάποια δομή, σχολείο ή ακόμη και νομούς ή νησιά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας τόνισε πως στόχος είναι εφόσον υπάρξει εστία να εντοπιστεί γρήγορα και να γίνει περιχαράκωσή της ώστε ο ιός να μην κυκλοφορήσει στην κοινότητα.

Όπως είπε, σε αυτό το πλαίσιο σταμάτησαν και οι πτήσεις από τη Ντόχα όταν εντοπίστηκαν τα 12 κρούσματα.

«Το ίδιο θα κάνουμε σε τοπικό επίπεδο αν δούμε κάπου ένα πρόβλημα, είτε αφορά γειτονιά, ή μια υγειονομική δομή ή ένα σχολείο. Μπορεί να αφορά ακόμη και μια γεωγραφική περιοχή ένα νησί ή ένα νομό. Όλα είναι στο τραπέζι. Δεν έχει φύγει ο κορωνοϊός. Μην χαλαρώνουμε» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απαντώντας στις επικρίσεις για το δίμηνο λουκέτο σε beach bar στη Μύκονο, όπου διοργανώθηκε πάρτι χωρίς να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι η νομοθεσία πρέπει να γίνεται σεβαστή.

Καθηγητής ιολογίας: Πιθανό τοπικό lockdown σε νησί

«Αν χρειάζεται κάτι να αναθεωρηθεί στο μέλλον, εδώ είμαστε να το δούμε» ανέφερε, και συμπλήρωσε πως κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η δημόσια υγεία.
Για την τουρκική προκλητικότητα
Ερωτηθείς για την αντίδραση της Ελλάδας σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει σε γεωτρήσεις με βάση τους τουρκολιβυκούς χάρτες, ο κ. Πέτσας είπε πως η Αθήνα διατηρεί ψύχραιμη στάση.

«Λέμε ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Με τον τόνο που πρέπει, με την αποφασιστικότητα που δείξαμε και στο πρόσφατο παρελθόν. Και το μήνυμα φτάνει εκεί που πρέπει να φτάσει» τόνισε χαρακτηριστικά.
Εκτίμησε δε, πως ο από τον Μάρτιο υπάρχει κλιμάκωση από πλευράς της Άγκυρας σε ορισμένα πεδία και αποκλιμάκωση σε κάποια άλλα.

Όσον αφορά στην αποκλιμάκωση, έδωσε ως παράδειγμα τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Την ίδια ώρα, διεμήνυσε πως δεν είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας να προχωρήσει σε κλιμάκωση μέσα στο καλοκαίρι.