ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ: Να γυαλίζει το μάτι σας!

O ΠΑΟΚ είναι σε μία ποδοσφαιρική φάση που ψάχνεται για τα θέλω του Αμπέλ Φερέιρα, που περιμένει πρώτα τον Μαουρίτσιο και μετά τον Άντρε. Δεν έχει απώλειες στο πρωτάθλημα και θέλει να συνεχίσει έτσι, με στόχο να παίρνει τα τρίποντα και παράλληλα να βελτιώνεται.

Από την άλλη ο Άρης είχε κακό ξεκίνημα, όμως για καλή του τύχη έπεσε πάνω στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Δώνη έδωσε αρκετά δώρα σε αυτή του υπηρεσιακού Τερζή, όμως στα συν του τελευταίου είναι πως παρουσίασε μία ομάδα πολύ καλά στημένη, με σωστές αποστάσεις και σοβαρότητα όταν τα πάντα είχαν κριθεί.

Όπως και όλα τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τον Άρη, έτσι και αυτό, θα έχει τα στοιχεία του ντέρμπι, την ένταση και το πάθος για το αποτέλεσμα.

Για ακόμη μία φορά όμως, δημιουργήθηκε κλίμα πριν από την αναμέτρηση με υπαίτιο τον Άρη. Μία επικοινωνιακή πολιτική που έγινε ξεκάθαρα με τις πλάτες και την υποστήριξη του Ολυμπιακού. Μία θλιβερή κατάσταση πραγματικά.

Ο Άρης ανέβασε τους τόνους με τρόπο αστείο. Ενώ οι ορισμοί ήταν για Τετάρτη, Τρίτη μεσημέρι έβγαλε διαρροή για ξένο διαιτητή. Υποσημείωση, ο ΠΑΟΚ δεν έχει χάσει ποτέ με ξένο διαιτητή. Υποσημείωση νούμερο δύο, ήξεραν πως δεν θα υπάρχει ξένος διαιτητής.

Την επομένη, πριν γίνουν γνωστοί οι ορισμοί, έβγαλαν διαρροή κατά του Σιδηρόπουλου. Κάπου τους έχει αδικήσει, αλλά όποιον κι αν ρωτήσεις δεν ξέρουν. Κάπου έχει ευνοήσει τον ΠΑΟΚ αλλά και πάλι αν τους ρωτήσεις δεν ξέρουν.

Ο ΠΑΟΚ τελευταία ήττα στο πρωτάθλημα είναι με Σιδηρόπουλο στην Τρίπολη. Παράλληλα, ο Σιδηρόπουλος έπαιξε και τα δύο Ολυμπιακός – Άρης πέρυσι. Εκεί διαρροές δεν είχαμε.

Και ήρθε η σφραγίδα της χάραξης επικοινωνιακής στρατηγικής διά στόματος Καραπαπά που δεν ασχολήθηκε με το ΠΑΟ – Ολυμπιακός αλλά με τον Σιδηρόπουλο.

Αυτή η συνεργασία Ολυμπιακού – Άρη, παίρνει ακόμη μεγαλύτερη έκταση από τα δημοσιεύματα που φέρνουν τον Θεόδωρο Καρυπίδη να πέρασε μία βόλτα από τα γραφεία της Κάπιταλ μετά το σόλο Καραπαπά. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο ΠΑΟΚ στη σύσκεψη ασφαλείας που είχε μία μέρα μετά, αποφάσισε να βάλει δίχτυ στις θύρες 1,2,3. Σε περίπτωση που εκπαίδευσαν τον Κάρυ σε αυτά που έκαναν πρόπερσι αυτοί.

Το μπούλινγκ σε Σιδηρόπουλο από Ολυμπιακό και Άρη, δεν γίνεται για να μην ευνοήσει ο Σιδηρόπουλος τον ΠΑΟΚ. Γίνεται για να ευνοήσει τον Άρη. Ο Ολυμπιακός επενδύει στην τοξικότητα και το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι κουτί για αυτόν. Γιατί ένα κακό αποτέλεσμα απέναντι στον Άρη, φέρνει τριγμούς. Και κυρίως, δεν βοηθάει τον Αμπέλ Φερέιρα να πάει στην επόμενη πίστα χωρίς πίεση. Είναι η μεγάλη τους ευκαιρία για την πρώτη κρίση του ΠΑΟΚ.

Αυτός είναι και ο λόγος, όλα τα παραπάνω δηλαδή, που ο ΠΑΟΚ πρέπει να μπει αύριο στο γήπεδο και να δαγκώνει. Αύριο δεν παίζει με τον Άρη, παίζει με τον Ολυμπιακό. Η τοξικότητα του οποίου σκέπασε ακόμη και την ομορφιά μίας παραδοσιακής αναμέτρησης της χώρας.

Εμένα δεν μου πέφτει λόγος αν στον Άρη τους αρέσει αυτό που συμβαίνει. Μου πέφτει λόγος όμως για το πως πρέπει να συμπεριφέρεται ο οργανισμός ΠΑΟΚ σε αυτές τις περιπτώσεις. Και ο οργανισμός πρέπει να δουλέψει έτσι ώστε όταν θα μπει η ομάδα στο γήπεδο, να την φοβηθεί το μάτι τους.

Ποδοσφαιρικά, θεωρώ πως παίζουν κάποιες θέσεις αν και δεν δείχνει ενδεκάδα ο Φερέιρα. Σίγουρα το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Πασχαλάκη έχει ανοίξει την κουβέντα για το αν πρέπει να ξεκινήσει ο Ζίφκοβιτς. Λογική η κουβέντα, άγνωστη η κατάληξη.

Από εκεί και πέρα, παίζει μία θέση μεταξύ Εσίτι και Καντουρί, ενώ ο Ζαμπά που έχει ανέβει πολύ στις προπονήσεις δεν αποκλείεται να ξεκινήσει. Και αν συμβεί αυτό, δεν γνωρίζω αν ο Μπίσε πάει στο δέκα ή μείνει στον πάγκο.

Γενικά ο Φερέιρα είναι υποχρεωμένος να πάρει τις αποφάσεις του. Να βάλει σιγά – σιγά τις δικές του ορθολογικές πινελιές στην ομάδα. Ο αγώνας απέναντι στον Άρη είναι ένα εξαιρετικό τεστ γιατί έχει απέναντί του μία πολύ κόμπακτ ομάδα που μπορεί να τον χτυπήσει σε ανοιχτό γήπεδο.

Κλείνοντας, ελπίζω ο Τάσος Σιδηρόπουλος να μη μασήσει στο μπούλινγκ τους και να κάνει μία καλή διαιτησία. Κυρίως, να μην ανεχτεί τα καραγκιοζλικια που παραδοσιακά κάνουν όταν έρχονται στη Τούμπα. Να οδηγήσει το παιχνίδι σε καθαρά ποδοσφαιρικές συμπεριφορές και ας κερδίσει αυτός που το αξίζει.

Και για να κλείσω με το μπούλινγκ στον Σιδηρόπουλο, είναι σαφές πως το κάνουν γιατί διαπίστωσαν πως την προηγούμενη φορά που συνέβη έπιασε τόπο. Αυτή τη φορά έχει εισιτήρια για Θεσσαλονίκη, ας φροντίσει να κάνει αυτό που ορίζει ο ρόλος του.

sdna/ Σταύρος Κόλκας