ΠΑΟΚ: «Η ανασκόπηση της κορυφαίας χρονιάς»

Το 2019 είναι ένα έτος ορόσημο για τον ΠΑΟΚ και μια χρονιά που θα θυμούνται οι φίλοι του Δικεφάλου, καθώς απαριθμεί ένα αήττητο πρωτάθλημα, κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος και πολλά ρεκόρ. Η σεζόν φτάνει στο τέλος της και η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ κάνει την δική της στατιστική ανασκόπηση.
Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΠΑΕ:

Το 2019 είναι αναμφίβολα η κορυφαία χρονιά στην ιστορία της ομάδας. Μέσα σε αυτή ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει ένα αήττητο πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο Ελλάδας και να σπάσει πολλά και σπουδαία ρεκόρ. Το paokfc.gr κάνει την στατιστική αποτίμηση της χρονιάς.

Αήττητος πρωταθλητής, νταμπλούχος, αήττητος σε ένα ημερολογιακό έτος, περισσότερα σερί παιχνίδια που σκοράρει μία ομάδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, περισσότερα σερί εκτός έδρας παιχνίδια που σκοράρει μία ομάδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, κορυφαίο εκτός έδρας ρεκόρ στην Ευρώπη.

Και όλα αυτά είναι μόνο κάποια από τα σπουδαία επιτεύγματα του Δικεφάλου μέσα στο 2019. Ένα 2019 το οποίο θα μνημονεύουμε για πολλά ακόμα χρόνια. Μία χρονιά απόλυτης κυριαρχίας από τον ΠΑΟΚ.

Ας κάνουμε λοιπόν μία προσπάθεια να μεταφράσουμε αυτή την κυριαρχία σε αριθμούς και να δούμε τι έχει καταφέρει να πετύχει ο Δικέφαλος στατιστικά μέσα στη σεζόν.

Η γενική εικόνα

Ο Δικέφαλος έδωσε μέσα στο 2019, 43 επίσημους αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Ο απολογισμός είναι 30 νίκες, εννιά ισοπαλίες και τέσσερις μόλις ήττες, με 98 γκολ υπέρ και 34 κατά.

Εκείνο όμως που κλέβει την παράσταση είναι ότι για τη Super League, έχει σε 32 παιχνίδια, 25 νίκες και επτά ισοπαλίες, με 77 γκολ υπέρ και μόλις 21 κατά, με το κοντέρ να γράφει συνολικά 51 παιχνίδια χωρίς ήττα στο εγχώριο πρωτάθλημα, ένα σερί που τρέχει από το 2018 και την ήττα στην Τρίπολη με 3-2.

Αυτοί που τράβηξαν το… κουπί

Οι Χοσέ Κρέσπο και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ είναι οι δύο παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές για το 2019, μετρώντας από 39. Ο Ισπανός βέβαια έχει πολύ περισσότερα λεπτά συμμετοχής, όντας στην κορυφή της κατηγορίας. Οι Άκπομ και Μάτος ακολουθούν με 38 και 37 παιχνίδια αντίστοιχα, ενώ Ο Λημνιός με 35 κλείνει το Top5. Σφιντέρσκι με 33, Βαρέλα , Πέλκας , Γιαννούλης με 32 και Πασχαλάκης με 31 συμπληρώνουν τη δεκάδα.

Ο Σφιντέρσκι και οι άλλοι

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι ήρθε στη ομάδα τον περασμένο Γενάρη, έπεσε κατευθείαν στα βαθιά, αλλά κατάφερε να προσαρμοστεί άμεσα και να προσφέρει από την αρχή. Ο Πολωνός φορ είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας για το 2019 με 15 τέρματα, τέσσερα περισσότερα από τον Τσούμπα Άκπομ , που βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ συμπληρώνει το βάθρο με 10, ενώ ακολουθούν ο Βιεϊρίνια με εννιά και ο Λέο Μάτος με οκτώ.

sdna.gr