ΠΑΟΚ…φοβικός! Κυρίαρχος ξανά ο Ολυμπιακός!

Άχρωμος και άοσμος ο ΠΑΟΚ του Φερέιρα δεν έκανε ευκαιρία απέναντι στον Ολυμπιακό που ήταν κυρίαρχος και τελείωσε και τυπικά το πρωτάθλημα με τρόπο καρμπόν (0-1) όπως τον Φλεβάρη στην Τούμπα.
Ένα και να… καίει για τον Ολυμπιακό που πέρασε από το γήπεδο της Τούμπας, επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΟΚ χάρη στο γκολ του Ελ Αραμπί, το οποίο φέρνει το πρωτάθλημα στον Πειραιά!

Πριν τη σέντρα της αναμέτρησης, φαντάζε παρακινδυνευμένο να προβεί κανείς σε οποιαδήποτε πρόβλεψη του ντέρμπι. Παρά τη βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων, ήταν σαφές εξ αρχής πως τα κίνητρα υπήρχαν, ίσως και να… βάραιναν περισσότερο τους Θεσσαλονικείς που βρίσκονταν στο «κυνήγι» του Ολυμπιακού. Κάτι που ενδεχομένως να αποτυπώθηκε και αγωνιστικά με το «καλημέρα» στο γήπεδο της Τούμπας.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ έδειχνε να ψάχνει τα πατήματά του, να μην διαθέτει καθαρό μυαλό, όντας εγκλωβισμένος από την τακτική του Ολυμπιακού να πιέσει ψηλά για να δυσκολέψει τις πρώτες μπάλες των γηπεδούχων. Η πρώτη προειδοποίηση των Πειραιωτών ήρθε στο 6′ με τον Ελ Αραμπί να εκμεταλλεύεται μια ασταθή απόκρουση του Πασχαλάκη, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Δικεφάλου.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Αναστάσιος Παπαπέτρου, αρχικά, υπέδειξε σέντρα, ωστόσο, στη συνέχεια υπήρξε διαβούλευση με το VAR και με την πρώτη χρήση της γραμμής, φάνηκε ότι ο Μαροκινός ήταν εκτεθειμένος, ακυρώνοντας ορθώς το τέρμα των ερυθρόλευκων.

Λίγα λεπτά αργότερα, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν είπαν «όχι» σε νέο δώρο του ΠΑΟΚ και από το λάθος του Βιεϊρίνια στο 23΄, το δίδυμο των «ερυθρόλευκων» Βαλμπουενά – Ελ Αραμπί «χτύπησε» εκ νέου σε μια υποδειγματική συνεργασία που κατέληξε στα δίχτυα του Δικεφάλου από τα πόδια του έμπειρου Μαροκινού για το 0-1.

Έχοντας πάρει το προβάδισμα, ο Ολυμπιακός έδειχνε να διαχειρίζεται με μεγαλύτερη ευκολία το παιχνίδι, δημιουργώντας διαρκώς πρόβλημα με τα στημένα του και πατώντας ακόμη περισσότερο στην περιοχή του ΠΑΟΚ που αδυνατούσε να βρει μέτρα στο γήπεδο, έχοντας μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές του, μη μπορώντας να αναπτυχθεί ορθολογικά.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η πρώτη αξιοσημείωτη ευκαιρία και τελική στην εστία για τους ασπρόμαυρους σημειώθηκε στο 43΄με ένα γυριστό σουτ του Άκπομ που πέρασε δίπλα από την εστία του Σα, σε ένα διάστημα που ο ΠΑΟΚ βρήκε διαδρόμους και ενέργεια από τα δεξιά και συγκεκριμένα από τα ανεβάσματα του Μάτος.

Με το γκολ του Ελ Αραμπί να χωρίζει τις δύο ομάδες, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αποχώρησαν για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τον Αμπέλ Φερέιρα εμφανώς προβληματισμένο από την εικόνα της ομάδας του, σε αντίθεση με τον Πέδρο Μάρτινς που έβλεπε το πλάνο του να λειτουργεί κατά γράμμα.

Διαφορετική η εικόνα του παιχνιδιού στο β΄ημίχρονο τόσο από άποψη ρυθμού όσο και ισορροπιών, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί -ανεπιτυχώς- να βρει διαδρόμους για να «διασπάσει» τον Ολυμπιακό που έδειχνε να κρατάει χωρίς αξιοσημείωτα προβλήματα το σκορ, έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τα χαφ του.

Από άποψη σκακιέρας, η πρώτη κίνηση σημειώθηκε από τον Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος προχώρησε σε ένα 4-4-2 με τους Άκπομ(εν συνεχεία Τζόλης) – Σφιντέρσκι στην κορυφή και τον Πέλκα αριστερά, με τον Πέδρο Μάρτινς να απαντά αρχικά με τη είσοδο του Ραντζέλοβιτς. Με το δείκτη του σκορ στο 0-1 σε συνδυασμό με την εικόνα του ματς, θεωρητικά το… βάρος για την έκβαση του παιχνιδιού έπεφτε στις αλλαγές, οι οποίες -όμως- δεν κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά.

Ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε ποτέ σφυγμό, ο Ολυμπιακός μετουσίωσε στο διάστημα που βρέθηκε στα… κόκκινα την υπεροχή του σε γκολ και διαχειρίστηκε μέχρι τέλους με απόλυτη μαεστρία το προβάδισμά του, ανοίγοντας για τα καλά τη «ψαλίδα» από τους Θεσσαλονικείς, η θέση των οποίων απειλείται ανοιχτά από την ΑΕΚ.

sdna.gr