Παπαδάκης για τις ποινές της Χρυσής Αυγής: «Τα 13 χρόνια φυλάκισης θα γίνουν 34 μήνες»

Αποκαλυπτικός σε ότι έχει να κάνει με τις ποινές που θα ισχύσουν για τους καταδικασθέντες ήταν ο συνήγορος πολιτικής Αγωγής στην δίκη της Χρυσής Αυγής Κώστας Παπαδάκης.
Θέση σχετικά με τις ποινές που θα ισχύσουν στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής πήρε ο Κώστας Παπαδάκης.

Ο συνήγορος πολιτικής Αγωγής στην συγκεκριμένη δίκη, μιλώντας στο OPEN TV ανέφερε πως οι ποινες για το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης από 13 χρόνια στην πράξη είναι για 34 μήνες φυλάκισης.

Παράλληλα ανέφερε ότι θα προσφύγει στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών, μετά την ολοκλήρωση της δίκης προκειμένου να ασκήσει έφεση, στο σκέλος που έχει να κάνει με τις ποινές των δραστών για την υπόθεση των Αιγυπτίων ψαράδων.

«Το αδίκημα είναι πριν την ισχύ του νέου ποινικού κώδικα, έτσι εφαρμόζονται οι διατάξεις του παλαιού που είναι ευνοϊκότερες. Ετσι μιλάμε για το 1/3 της ποινής συν την προφυλάκιση μιλάμε πλέον για 34 μήνες στο διευθυντήριο» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ στην συνέχεια των λεγομένων του τόνισε πως οι τελικές ποινές εκπίπτουν σε σχέση με την απόφαση του δικαστηρίου:«Αποσκοπεί στην αποσυμφόρηση των φυλακών και στο να δίνει μία δεύτερη ευκαιρία. Το ζήτημα είναι τί ποινές δίνεις».

Στην σηνέχεια των λεγομένων του, ο ίδιος εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός για το κλίμα που επικράτησε μέσα στο δικαστήριο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής: «Υπάρχει μία θριαμβολογία και διεκδίκηση της νίκης από τα δύο κόμματα, υπάρχει μία φασαρία για τον νέο ποινικό κώδικα»

Ολοκληρώνοτας ο κ. Παπαδάκης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος  από τις ποινές που επιβλήθηκαν στα μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία ήταν εκτός διευθυντηρίου: «Είναι υπερβολικά χαμηλές οι ποινές για τους άλλους. Υπάρχει ο κίνδυνος να αφεθούν ελεύθεροι και να παραδοθούν στην ατιμωρησία, 30 με 40 κατηγορούμενοι. Τελικά η φυλακή για ποιον είναι; Για την καθαρίστρια; Θα κάνουμε έφεση να δικαστεί από την αρχή η υπόθεση των Αιγύπτιων ψαράδων για μεγαλύτερες ποινές».