Πατέρας Σεραφείμ από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη: «Έκρυβα το δισκοπότηρο στα μήλα για να κοινωνήσω πιστούς» – Καβγάς με Τατσόπουλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί και θα προκαλέσει αντιδράσεις προέβη ο πατέρας Σεραφείμ από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου. Ο ιερέας που συνδέθηκε μέσω Skype με την εκπομπή είπε πώς παρά τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης εκείνος κοινώνησε πιστούς.  «Έκρυβα το άγιο δισκοπότηρο σε… ψωμί και μήλα για να μη με καταδώσουν συμπλεγματικοί γείτονες», είπε χαρακτηριστικά ο πατήρ Σεραφείμ.

Παράλληλα καλεσμένος στο στούντιο της εκπομπής ήταν και ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος που εξέφρασε την άποψη του για το συγκεκριμένο περιστατικό. Μια άποψη, η οποία όχι μόνο δεν έγινε αποδεκτή από τον πατέρα Σεραφείμ αλλά αποτέλεσε και λόγο αιφνιδιαστικής αποχώρησης από την ζωντανή σύνδεση.

«Κυρία Στεφανίδου εν πρώτοις να εκφράσω τη διαμαρτυρία μου γιατί δεν με ενημερώσατε ότι θα έχω συνδιάλεξη, την παρουσία κάποιου άλλου ανθρώπου χωρίς συνεργάτες σας να μου πουν ποιος θα είναι αυτός. Δεύτερον, να πω ότι ο κύριος έθεσε τα θέματα πολύ λαϊκιστικά και αυτό δεν είναι σοβαρότητα. Να συνεχίσω λέγοντας ότι ο πρώτος νεκρός πέθανε από τον συγχρωτισμό μέσα σε μία εκδρομή και την χρήση ξενοδοχειακής μονάδας την οποία είχαν χρησιμοποιήσει κρούσματα προηγουμένως. Από κει και πέρα θα σας παρακαλέσω, εφόσον έχετε κάποια ερώτηση να την κάνετε, αλλιώς θα αποχωρήσω της εκπομπής σας διαμαρτυρόμενος για το ότι με φέρατε να μιλήσω με έναν άνθρωπο ο οποίος θέλει απλά να εμφανίζεται και να δίνει το παρών χωρίς να έχει να πει τίποτα», ο πατήρ Σεραφείμ.

Αμέσως μετά η Τατιάνα Στεφανίδου απάντησε στον ιερέα που, όπως παραδέχθηκε, δείχνει ανυπακοή στις κυβερνητικές υποδείξεις για την προστασία των πολιτών από τον κορωνοϊό χωρίς ωστόσο να κατορθώσει να τον κρατήσει στη σύνδεση.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή του ΣΚΑΪ:

https://www.youtube.com/watch?v=SVsqE0GE9EU

«Θεωρώ ότι το να μπορούμε να ακούσουμε την άλλη άποψη και να τη διαχειριστούμε, είναι και αυτό στο πλαίσιο της αγάπης για τον συνάνθρωπο» τόνισε, η παρουσιάστρια δευτερόλεπτα πριν την αποχώρηση του ιερέα.