Ποδόσφαιρο: Στην Αθήνα ο πρόεδρος της UEFA – «Ναι» από τη FIFA στη συνεργασία με την κυβέρνηση

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν συναντήθηκε στην Ελβετία με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος του μετέφερε την πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη – Ινφαντίνο: «Για το καλό του ποδοσφαίρου πρέπει να υπάρχει συνεργασία με τις κυβερνήσεις»

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, συναντήθηκε την Δευτέρα με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, και του μετέφερε την προσωπική πρόσκληση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να έρθει στην Ελλάδα, στο πλαίσιο συμφωνητικού για την παροχή τεχνικής βοήθειας για την επανεκκίνηση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου (σ.σ. το Μνημόνιο με FIFA και UEFA, για το οποίο μίλησε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, κατά την παρέμβασή του για το ποδόσφαιρο, ο κ. Μητσοτάκης)

Ο πρόεδρος της UEFA αποδέχθηκε την πρόσκληση και το αμέσως προσεχές διάστημα θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Επίσης, ο υπουργός συναντήθηκε και με αξιωματούχους της UEFA, με αντικείμενο τις λεπτομέρειες της συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στο σχέδιο ανασυγκρότησης του ελληνικού πρωταθλήματος, που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός.

Όπως αποκάλυψε την Κυριακή το «Πρώτο ΘΕΜΑ», πρόθεση του πρωθυπουργού είναι, παρακάμπτοντας τα αρμόδια εγχώρια όργανα, να αναθέσει σε αξιωματούχους της Παγκόσμιας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, την διεύθυνση των ελληνικών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, απαντώντας από τη Βουδαπέστη σε ερώτηση Έλληνα δημοσιογράφου της ΕΡΤ, σχετικά με την θέση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας στις πρωτοβουλίες κυβερνήσεων στο να εμπλακούν στα του ποδοσφαίρου των χωρών τους, ανέφερε: «Για το καλό του ποδοσφαίρου πρέπει να υπάρχει συνεργασία με τις κυβερνήσεις».

«Οι κυβερνήσεις κατανοούν τον παιδευτικό χαρακτήρα που έχει το ποδόσφαιρο για τις κοινωνίες. Πρέπει να μπορούμε να συνεργαστούμε. Οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές, ώστε να προσπαθήσουμε να διώξουμε, ιδιαίτερα από το ποδόσφαιρο, όποιον επιχειρεί να κάνει κάτι παράνομο και αντίθετο με τους κανόνες» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της FIFA αναμένεται την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, για να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στόχος, είναι να συνταχθεί και να εφαρμοστεί ένα ποδοσφαιρικό «Μνημόνιο».