Πολιτεία υπάρχει; Ντρέπεται κανείς για το «χωράφι» του ΟΑΚΑ;

Για μία ακόμα φορά ο αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ αποδείχθηκε ακατάλληλος και επικίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών.
Ακατάλληλος για ποδόσφαιρο (τουλάχιστον για ποδόσφαιρο ποιότητας) αποδείχθηκε ότι ήταν και πάλι ο αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ.

Το γήπεδο για μία ακόμα φορά θύμιζε… χωράφι, με το χορτάρι να είναι επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των παικτών και να προκαλεί ουκ ολίγα προβλήματα στις προσπάθειες τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Χαρακτηριστική είναι η χαμένη ευκαιρία της ΑΕΚ στο 89ο λεπτό με τον Τάνκοβιτς, στην οποία η μπάλα γκέλαρε σε μία λακκούβα και ξεγέλασε τον Σουηδό επιθετικό, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει την νίκη στην ομάδα του.

Το πρόβλημα αυτό δεν είναι τωρινό, αλλά δεν δείχνει να λύνεται. Η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός παρέλαβαν το καλοκαίρι ένα γήπεδο – βοσκοτόπι και αρκετούς μήνες μετά, ο αγωνιστικός χώρος παραμένει στην ίδια κατάσταση, χωρίς να φαίνεται κάποια ορατή λύση στον ορίζοντα.

Αυτός, εξάλλου, είναι και ο λόγος που ο Παναθηναϊκός εξετάζει σοβαρά να εγκαταλείψει το Ολυμπιακό Στάδιο και να επιστρέψει στην Λεωφόρο για το υπόλοιπο της σεζόν, αφού σε αυτό το χωράφι οι παίκτες του δυσκολεύονται πάρα πολύ να αποδώσουν ποδόσφαιρο αξιώσεων και να παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.