Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αθήνα!

Δεν είχε δικηγόρο ο 27χρονος, που βρέθηκε σήμερα στην Ευελπίδων για να απολογηθεί – Την Τρίτη εκτός απροόπτου η απολογία του

Αύριο τελικά αναμένεται να απολογηθεί, εκτός απροόπτου, ενώπιον του ανακριτή ο 27χρονος που φέρεται να έχει ομολογήσει συμμετοχή του στο ISIS.

Σήμερα, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για να απολογηθεί, πλην όμως δεν είχε δικηγόρο και έτσι του δόθηκε και νέα προθεσμία για τον ορισμό συνηγόρου υπεράσπισης.

Ο νεαρός άνδρας διώκεται για δυο κακουργήματα και συγκεκριμένα για: Ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση άμεση συνδρομή σε ανθρωποκτονία με δόλο ως τρομοκρατική πράξη. Αξίζει να σημειωθεί πως με το άρθρο 8 παρ ΣΤ΄ του νέου Ποινικού Κώδικά οι ελληνικές δικαστικές αρχές μπορούν να δικάσουν τρομοκρατικές πράξεις που έχουν τελεστεί στην αλλοδαπή.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει ομολογήσει στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας φέρεται πως είναι ο άνδρας που έχει καταγραφεί σε βίντεο να συμμετέχει σε μία ομαδική δολοφονία τεσσάρων ομήρων από μαχητές του ισλαμικού κράτους το 2014.

Τέλος φέρεται να έχει υποστηρίξει πως αποχώρησε από τις τάξεις του ISIS το 2018, οπότε και ταξίδεψε στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγο και τα πέντε παιδιά τους. Πρώτος σταθμός στη χώρα ήταν η Λέσβος, όπου είχε υποβάλει αίτημα ασύλου ως διωκόμενος από τη Συρία.