Προσαγωγή στο αστυνομικό τμήμα του προεδρείου των εργαζομένων στην εστίαση!

Οι αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούν το Μαξίμου προσήγαγαν τα μέλη του προεδρείου των εργαζομένων στην εστίαση διότι πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας και σήκωσαν πανό μπροστά από το πρωθυπουργικό γραφείο, επειδή ο κλάδος τους πλήττεται από τα μέτρα της πανδημίας.

Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος των εργαζομένων στην εστίαση Γιώργος Χότζογλου. «Προχωρήσαμε σε μια αιφνιδιαστική κίνηση. Μας έχουν προσαγάγει. Ένα απλό πανό με τρία άτομα, πήγαμε και σταθήκαμε απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου και μας είπαν ότι απαγορεύεται. Μας πάνε στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. Τηρήσαμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα του lockdown. Πήγαμε τρεις εκλεγμένοι, θεσμικοί του κλάδου της εστίασης για να ανοίξουμε ένα πανό. Έχουμε τις άδειες μετακίνησης, δεν ήθελαν να τις δουν οι κύριοι αστυνομικοί και μας πάνε στο τμήμα» είπε στο Open TV ο Γιώργος Χότζογλου, πρόεδρος Εργαζομένων Τουρισμού κι Επισιτισμού.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είχαν ενημερώσει από την πρώτη στιγμή ότι θα παραμείνουν μόνο 10 λεπτά στον χώρο, ωστόσο αυτό δεν σταμάτησε την προσαγωγή τους. «Σταθήκαμε απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου, τρία άτομα, σηκώσαμε ένα πανό, είπαμε στον επικεφαλής της Αστυνομίας ότι θα μείνουμε 10 λεπτά και θα αποχωρήσουμε και μας πάνε στο τμήμα» πρόσθεσε ο κ. Χότζογλου λέγοντας ακόμα ότι «προτιμήσαμε να στείλουμε το μήνυμά μας τρεις εκπρόσωποι κι όχι να εξαγγείλουμε κινητοποίηση και να κατεβάσουμε στον δρόμο 1.500 άτομα».