Προσοχή στις απάτες: Επιτήδειοι εξαπατούν ηλικιωμένους και παίρνουν χρήματα! (βιντεο)

Οι επιτήδειοι χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές καταφέρνουν να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά από τα θύματά τους
Έξαρση παρουσιάζουν οι απάτες κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Οι επιτήδειοι χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές καταφέρνουν να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά από τα θύματά τους που συνήθως είναι ηλικιωμένοι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ευλαμπίας Ρέβη που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV μία 83χρονη γυναίκα έπεσε θύμα των επιτήδειων όταν πίστεψε ότι ο γιος της είχε μεγάλη επιστροφή χρημάτων και έδωσε σε επιτήδειο 5.000 ευρώ, χρυσές λίρες και κοσμήματα αξίας. Μάλιστα ο γιος της περιέγραψε στο Open πώς ο δράστης έβαλε την μητέρα του στο αυτοκίνητό του και την μετέφερε στην τράπεζα για να κάνει ανάληψη χρημάτων.

«Είπε ότι είναι ασφαλιστής και πρόσθεσε ότι μου έχει έρθει ένα έμβασμα 16.000 ευρώ για μία ασφάλιση που είχα κάνει. Όμως για να παίρναμε αυτά τα χρήματα θα έπρεπε να δώσουμε 5.000 ευρώ επειδή σήμερα έληγε η προθεσμία. Γι αυτό και ήρθα να πάρω από εσάς τα χρήματα». Αυτό ανέφερε αρχικά ο γιος της ηλικιωμένης περιγράφοντας τα όσα της είπε ο επιτήδειος.

Η άτυχη 83χρονη αιφνιδιάστηκε όταν ο δράστης την προσέγγισε έξω από την πολυκατοικία και χωρίς δεύτερη σκέψη μπήκε στο αυτοκίνητό του. «Σηκώνει τα χρήματα 5 χιλιάρικα αυτά που είχε ζητήσει, μπαίνει στο αυτοκίνητο και καθώς την φέρνει εδώ της λέει έκανα λάθος θέλω άλλα 5.000 ευρώ» συνέχισε περιγράφοντας το περιστατικό. Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι η 83χρονη ανέβασε τον άγνωστο στο σπίτι της και του έδωσε τα χρυσαφικά. Στη συνέχεια ο επιτήδειος εξαφανίστηκε.

Απανωτά τα κρούσματα
Λίγες ώρες νωρίτερα και μάλιστα στην ίδια γειτονιά σπείρα απατεώνων εξαπάτησαν μία 87χρονη. Προσποιήθηκαν ότι είναι συντηρητές ανελκυστήρα και όσο ο ένας την απασχολούσε ο άλλος της άρπαξε κοσμήματα αξίας. Μερικά τετράγωνα πιο κάτω άλλος απατεώνας προσπάθησε να εξαπατήσει έναν 83χρονο.

Συγγενής θύματος μίλησε στο Open TV και περιέγραψε το περιστατικό. «Του λέει είμαι ο λογιστής του γαμπρού σου ήξερε και το όνομά μου. Σου έχω τον φάκελο της εφορίας εδώ πέρα να μου δώσεις 1.200 ευρώ, είναι και η ασφάλεια του αυτοκινήτου μαζί και θα πάρει 4.000 από την εφορία» ανέφερε.

Σε αυτήν την περίπτωση ο απατεώνας έβαλε και πάλι στο αυτοκίνητό του τον ηλικιωμένο και κατευθύνονταν μαζί προς την τράπεζα. Όταν ο 83χρονος του είπε ότι δεν έχει λεφτά τον παράτησε στον δρόμο και εξαφανίστηκε.

ΕΛ.ΑΣ: Μεγάλη προσοχή στους απατεώνες
Μία από τις συμβουλές τις Αστυνομίας προς τους πολίτες είναι να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στο σπίτι τους.

Επίσης:

Όταν άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη συγγενικού σας προσώπου, να επικοινωνείτε πάντα μαζί του.
Να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι συγγενείς σας.
Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.

ethnos.gr