Πρόταση-βόμβα της ΕΡΤ για τα δικαιώματα του VAR στο Καραϊσκάκη!

Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη. Μετά την πρεμιέρα του VAR στο Γεώργιος Καραϊσκάκης η ΕΡΤ καταθέτει πρόταση-φωτιά για την απόκτηση των δικαιωμάτων του.

Ο Γιάννης Αυλακιώτης έχει τις λεπτομέρειες.

Μετά τη χθεσινή πανδαισία στο Ολυμπιακός- Αστέρας Τρίπολης φίλοι μου η κυβέρνηση άλλαξε ρότα και έδωσε εντολή στην ΕΡΤ να επανέλθει με νέα βελτιωμένη πρόταση για τα τηλεοπτικά της Superleague, προσφέροντας 35 εκατομμύρια και το «Μικρό σπίτι στο Λιβάδι» για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του VAR στο Καραϊσκάκη. Το σκεπτικό του Μαξίμου είναι ότι μόνο με το VAR στο λιμάνι, θα γεμίσει το πρόγραμμα της ΕΡΤ για 5 μέρες, χωρίς να χρειαστούν άλλες εκπομπές. Μέχρι να το πάρει απόφαση ο διαιτητής να πάει στο VAR, να τσεκάρει στο πάρκινγκ ότι υπάρχουν μόνο Nissan και Mitsubishi και όχι ματιασμένα Polo, να ακούσει την πρωινή ακολουθία του Κώστα-Τσέλσι και να δει στο μόνιτορ τα 5 πρώτα επεισόδια «Στα άκρα» με τη Βίκυ Φλέσσα για να αποφασίσει αν ήταν πέναλτι ή όχι, θα ‘χει σφυρίξει ο Βοσκάκης τη λήξη στη Λιβαδειά και η ΕΡΤ ακόμα θρύλο θα δείχνει.

Φάνηκε αυτό και στο χθεσινό ματς, όταν ο Κουμπαράκης χρειάστηκε 10 λεπτά διαπραγματεύσεων για να κάνει χρήση του Video Assistant Referee. Για να του δώσει το Ok να το χρησιμοποιήσει, του έκανε πρώτα 5 βασικές ερωτήσεις ο υπεύθυνος του VAR: 1) Αν έχει ενήλικο παιδί να δουλέψει να θρέψει την οικογένεια σε περίπτωση που χρειαστεί 2) Σε πόση ώρα κάνει την απόσταση μόνιτορ VAR- φυσούνα, 3) Αν του αρέσουν οι νέες σαγιονάρες havaianas σε 3 υπέροχα τσιμεντένια σχέδια 4) Αν θα ήθελε να κάνει τα ταξίδια του Μάρκο Πόλο, σε άσπρο Polo 5) Αν το πιτόγυρό του το θέλει με απ’ όλα γιατί τα ψάρια στα 3000 μέτρα στο βυθό ενοχλούνται από τις αναθυμιάσεις του κρεμμυδιού.

Μόλις ο ατρόμητος Κουμπαράκης έδωσε τις σωστές απαντήσεις ο υπεύθυνος του VAR του είπε «έχεις 3 λεπτά να δεις τη φάση από την πιο διαφωτιστική λήψη της κάμερας του διαστημόπλοιου, Parker Solar Probe, που έχει τεθεί σε τροχιά γύρω από τον ήλιο και ο χρόνος σου αρχίζει από Ρουκ Ζουκ».

Με τα 35 μύρια της ΕΡΤ φίλοι μου θα ανασάνει και το ταμείο της ΠΑΕ γιατί δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι κραυγές του Θαναηλάκη μετά το 6-0 του Ολυμπιακού επί της Κράσνονταρ (ο Γιώργης είχε κρατήσει καβάτζα άλλα 2 «γκοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολ» από πέρυσι) και βγήκαν οι λογιστές να αρχίσουν τους υπολογισμούς και τα έξοδα. Δημιουργούν (μεταγραφικό) θέμα απ’ το πουθενά, επειδή ο πρόεδρος θα εισπράξει φέτος 38 μύρια. Λιγότερα δηλαδή απ’ όσα κόστισε το περισκόπιο των γερμένων υποβρυχίων που αγόρασε ο πιο τακτικός θαμώνας των επισήμων του Γεώργιος Καραϊσκάκης, Άκης Τσοχατζόπουλος. Κάπου έλεος δηλαδή με τις παράλογες απαιτήσεις, όταν μιλάμε για μικροποσότητα εκατομμυρίων:

«15 εκατ. ευρώ αναμένεται να είναι η είσπραξη από την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ 13 εκατ. ευρώ θα πάρει από την κατάταξή του. Τα έσοδα όμως δεν σταματούν εκεί, καθώς οι Πειραιώτες θα βάλουν στα ταμεία τους και 10 εκατ. ευρώ από το market poοl. Αυτά θα πρέπει να θεωρούνται πάγια και δεδομένα, σύνολο 38 εκατ. ευρώ!» Ούτε καν 40. Τι είναι 40 μύρια σήμερα φίλοι μου; Ένα Σαββατοκύριακο του προέδρου στη Μύκονο.

Αν πάει σήμερα το μεσημεράκι και πάρει 15 καλαμάρια απ’ την Ψαρού, 2 σούσι σε ταπεράκι, 3 κεσεδάκια γιαούρτια 2% (κάνει δίαιτα ο Καμμένος) και πιει και ένα ανθρακούχο νερό, Perrier, στου Ρέμου, για να ξεχρεώσει θα πρέπει να προπληρώσει τα 40 και να πουλήσει και άλλα 15 μύρια τον Κούτρη.

Το Blog φίλοι μου παρουσιάζει αναλυτικά τα εφετινά έξοδα του προέδρου για να δουν οι καλοθελητές, ότι όχι μόνο δεν θα βάλει λεφτά στην τσέπη, αλλά μπορεί να χρειαστεί να κάνει και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Νότιγχαμ για να καλύψει τα έξοδα του θρύλου:
Α: 23 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά της ταινιοθήκης του Mega για να βλέπει ο διαιτητής απ’ το μόνιτορ του VAR το «50% – 50%» και το «Μη φοβάσαι τη φωτιά» και να παίρνει τη σωστή απόφαση.

Β: 45.000 ευρώ για την εγκατάσταση ασύρματου ηχοσυστήματος υψηλής ισχύος με τεχνολογία Bluetooth για να ακούει ο διαιτητής σε στερεοφωνικό ήχο Dolby Surround το τροπάρι του Κώστα- Τσέλσι.

Γ: 50.000 για την αγορά πιτόγυρων για τους χειριστές του VAR και φρέσκιας σπανακόπιτας με αφράτη, εκρηκτική ζύμη από τον φούρνο του Κωνσταντινέα για τον διαιτητή.

Δ: 25 εκατομμύρια ευρώ για τον παίκτη που θέλουν Ρεάλ, Μπάρτσα και Σίτι μετά από 45’ αγωνιστικής παρουσίας (λογικό αν για τον Ντιόγκο αρκούσαν 15’ στην Ξάνθη για να κόβει φλέβα η Τσέλσι). Τόσο κοστολογείται πλέον ο Ραντζέλοβιτς, ο οποίος θα παραμείνει άλλους 6 μήνες στον Ολυμπιακό, άρα ο πρόεδρος χάνει τα 25 μύρια της μεταγραφής του στη Ρόμα, τα οποία θα καλυφθούν με εσωτερική μετακίνηση των εσόδων του Τσάμπιονς Λιγκ από την δεξιά τσέπη, στην έξω δεξιά (αριστερές τσέπες τα παντελόνια του προέδρου δεν έχουν λόγω των ακατανόμαστων του Σύριζα).

Ε: 1 εκατομμύριο ευρώ για την αγορά ανταλλακτικών και καρτών RAM για τα λάπτοπ και τα Air condition της Νέας Δημοκρατίας και 7 εφεδρικά στεφάνια για το υπουργείο Υγείας (τα κανονικά τα έσπασε ο Κικίλιας στην προπόνηση).

ΣΤ: 20.000 ευρώ για την αγορά παιχνιδιών της Frozen «Μαθαίνω τις λεξούλες, συλλαβίζω σύνθετες λέξεις για συνέντευξη» και δώρο ένα trivial «Μάντεψε την ερώτηση» από τον «Παι- χνί-δια, Μου-στά-κας».

Ζ: 50.000 ευρώ για την αγορά 6.000 βερνικιών Camel μπουργκουντί- ακαζού διπλής χρήσης. Με ένα κουτί γυαλίζει τα παπούτσια του ο πρόεδρος και βάφει το μαλλί του ο Γαβαθιώτης.

Η) 1 εκατομμύριο ευρώ για την κάλυψη των αναγκών του πρώτου ελληνικού site τεχνητής νοημοσύνης. Του μοναδικού site στην Ελλάδα που έχει περισσότερους αναγνώστες ρομπότ, παρά ανθρώπους και που αποτελεί αντικείμενο μελέτης από το Χάρβαρντ μέχρι τη Nasa.